ροή ειδήσεων

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε νέα μητέρα!‏



Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο... είναι ότι δέχεστε από παντού συμβουλές για το τι να κάνετε, τι να προσέξετε και πώς να υποδεχτείτε το μωρό στο σπίτι....


Για να μην ακούτε σκόρπια πράγματα, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς, τα πέντε βασικότερα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε, όταν γίνεστε για πρώτη φορά μητέρα.

1. Ακούστε το ένστικτό σας.

Ασχέτως με το αν το βιβλίο ή το διαδίκτυο επιμένει να περιμένετε τρεις ώρες για να ταΐσετε το μωρό σας, αν νιώσετε από το κλάμα του ότι αυτό που ζητάει μετά από δύο ώρες είναι φαγητό, τότε ταΐστε το!

2. Ακούστε τις αντιδράσεις του μωρού σας.

Ενώ τα μωρά μπορούν να επικοινωνούν μόνο μέσω της γλώσσας του σώματος και να κλαίνε κάθε φορά που θέλουν κάτι, μέσα στην πρώτη εβδομάδα, θα αρχίσετε να παρατηρείτε τις συμπεριφορές, τις ανάγκες και τους διαφορετικούς τρόπους του κλάματος που προσπαθούν ξεκάθαρα να σας πουν κάτι. Για παράδειγμα όταν νυστάζουν, συνήθως το κλάμα συνοδεύεται από χασμουρητό, έντονη γκρίνια ή γρήγορες αναίτιες κινήσεις των χεριών και των ποδιών.

3. Μην προσπαθείτε να γίνετε η τέλεια μητέρα.

Πολλές φορές, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις σας, προσπαθείτε να τα καταφέρετε όλα μόνη σας. Η τέλεια μητέρα, όμως, όπως την έχετε εσείς στο μυαλό σας, δεν υπάρχει. Σκοπός είναι να μεγαλώσετε όμορφα και ήρεμα το μωρό σας χωρίς υπεράνθρωπες προσπάθειες. Δεχτείτε τη βοήθεια από τρίτους για να ξεκουραστείτε. Αφήστε στους γονείς, στα πεθερικά ή στα αδέρφια σας για ένα σαββατοκύριακο το μωρό σας. Έτσι, θα μπορέσετε να ανακτήσετε δυνάμεις, να ξεκουραστείτε και να γίνετε καλύτερη μητέρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

4. Μην ξεχάσετε να ασχοληθείτε με το σύντροφό σας.

Με το φόρτο εργασίας, την καθαριότητα του σπιτιού και την πλήρη απασχόληση με το μωρό σας, συμβαίνει συχνά να αμελείτε το σύντροφό σας. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για το ταίρι σας, πείτε του πως τον αγαπάτε και δειπνήστε μαζί του, συζητώντας θέματα που δεν έχουν σχέση με το μωρό. Βρείτε ξανά την προσωπική σας ζωή και τον έρωτά σας και σε καμία περίπτωση μην επισκιάσετε τη σημασία της πατρότητας στην ανατροφή του παιδιού σας.

5. Μην ξεχάσετε να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας.

Η προσωπική σας ζωή δε σταματάει με τον ερχομό του παιδιού σας. Μη σταματήσετε τη συνδρομή στο γυμναστήριο, κάντε μια βόλτα κάθε απόγευμα με φίλους ή το σύντροφό σας ή ακόμα και μόνες σας, προκειμένου να χαλαρώσετε και να επιστρέψετε με περισσότερη όρεξη στο σπίτι και το μωρό σας. Ειδικά το πρώτο διάστημα, θα νιώθετε ότι δεν υπάρχει χρόνος για εσάς, αλλά σε καμία περίπτωση μην αμελήσετε τη διατροφή, τη διασκέδαση και το χρόνο ξεκούρασης που χρειάζεστε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *