ροή ειδήσεων

5+4 κανόνες για τέλεια οργάνωση πριν αρχίσουν τα σχολεία




Ο Σεπτέμβρης πάντα σηματοδοτεί μία νέα αρχή για την καθημερινότητα των παιδιών...



Λίγες μέρες πριν μπει ο Σεπτέμβρης, η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα θρανία έχει ξεκινήσει! Είστε έτοιμοι;

Ο Σεπτέμβρης πάντα σηματοδοτεί μία νέα αρχή για την καθημερινότητα των παιδιών. Τα σχολεία ανοίγουν και μία νέα χρονιά με καινούριες εμπειρίες ξεκινάει! Για να προετοιμαστείτε και εσείς αλλά και το μικρό σας όσο το δυνατόν καλύτερα διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω κανόνες και εφαρμόστε τους!

1. Εφαρμόστε ένα καθημερινό πρόγραμμα πριν ξεκινήσουν τα σχολεία
Ξυπνήστε το παιδί σας νωρίς, κάντε συγκεκριμένες ώρες κάποιες δραστηριότητες, βάλτε ένα πρόγραμμα στο φαγητό του. Έτσι, όταν θα πρέπει να ξυπνήσει για να πάει στο σχολείο, να εντάξει τη μελέτη στην καθημερινότητά του και να έχει την υπομονή με το φαγητό, όλα θα είναι πιο εύκολα!

2. Ξεκαθαρίστε τα παλιά μολύβια και στυλό και αγοράστε καινούρια
Τα καινούρια μολύβια, στυλό, οι ολοκαίνουριοι μαρκαδόροι θα δώσουν μία άλλη αίσθηση στο μικρό σας για τη χρονιά που έρχεται. Θα ανυπομονεί αν πάρει στα χέρια του τα καινούρια του πράγματα και να μελετήσει, να κάνει την ορθογραφία του ή και να ζωγραφίσει!

3. Διαλέξτε τα ρούχα που θα βάλει το μικρό σας από την προηγούμενη μέρα
Έτσι, δε θα χάσετε πολύτιμο χρόνο το πρωί και το μικρο σας δεν πρόκειται να αλλάζει συνεχώς γνώμη μέχρι να βρει αυτό που θέλει να βάλει!

4. Φτιάξτε τα σνακ για το σχολείο από την προηγούμενη
Καλό είναι από την αρχή της εβδομάδας να έχετε φτιάξει ένα εβδομαδιαίο διατροφολόγιο για όλη την οικογένεια. Προγραμματίστε τα σνακ για το μικρό σας αντίστοιχα και κάθε μέρα φτιάξτε αυτά που πρέπει να πάρει την επόμενη.

5. Ετοιμάστε ένα πρόγραμμα της εβδομάδες από την Κυριακή
Σημειώστε τις δραστηριότητες του παιδιού σας για όλη την εβδομάδα καθώς και τις διάφορες υποχρεώσεις που έχετε. Έτσι θα έχετε τον πλήρη έλεγχο!

6. Φύγετε από το σπίτι 10 λεπτά νωρίτερα
Οι γονείς ξέρουν πολύ καλά ότι όταν έχεις παιδιά μπορούν να συμβούν πολλά απρόοπτα! Για να ξεκινήσει λοιπόν καλά η μέρα σας, φύγετε από το σπίτι 10 λεπτά νωρίτερα και απολαύστε τη διαδρομή για το σχολείο του μικρού σας περισσότερο!

7. Βάλτε τα ρολόγια 5 λεπτά μπροστά
Ένα παλιό κόλπο που μπορεί όμως να κάνει θαύματα ειδικά αν το παιδί σας δεν είναι ποτέ έτοιμο την ώρα που πρέπει!

8. Καθαρίζετε κάθε μέρα τη σχολική τσάντα του παιδιού σας
Είναι απίστευτο τι μπορεί να βρεθεί μέσα στη τσάντα ενός παιδιού! Μαρκαδόροι και μολύβια πεταμένα, παιχνίδια, φωτοτυπίες, όλα ένα μικρό χάος μέσα σε μία τόσο μικρή τσάντα! Καθαρίζετε την τσάντα μαζί με το παιδί σας καθημερινά και θα του γίνει συνήθειο.

9. Έχετε πάντα απόθεμα!
«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...» λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο! Για να μην ξεμείνετε ποτέ όταν υπάρχει ανάγκη, εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα...εις διπλούν!

mothersblog.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *