ροή ειδήσεων

Σε ποσοστό 95% ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία στη Ρόδο



Οι περιοχές της Ρόδου με τη μεγαλύτερη πληρότητα στα ξενοδοχεία.... είναι το Φαληράκι και τα Κολύμπια. Συνολικά ο Αύγουστος για τη Ρόδο θα κυμανθεί, στην καλύτερη περίπτωση, στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Επίσης ξεκίνησε η υπογραφή συμβολαίων για το 2016.


Στο 95% εκτιμάται ότι ανέρχεται αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ρόδου, καθώς η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί και θυμίζει τον παραδοσιακό Αύγουστο των προηγούμενων ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κενά δωμάτια σε κάποια ξενοδοχεία, κυρίως μικρότερων κατηγοριών, καθώς τα τουριστικά καταλύματα δεν είναι υπερπλήρη, ενώ κενά δωμάτια υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες πληρότητες είναι το Φαληράκι και τα Κολύμπια όπου στην κυριολεξία δεν πέφτει καρφίτσα, αφού εκεί δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα το μήνα Αύγουστο.

Παρά όμως την κατακόρυφη αύξηση της κίνησης ο μήνας που διανύουμε θα είναι πιθανόν πτωτικός σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όπως και ο Ιούλιος, και στην καλύτερη περίπτωση θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το μήνα προστέθηκαν στο νησί και επιπλέον 2000 κλίνες που αν γεμίσουν θα αυξήσουν την πληρότητα.

Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει ο Σεπτέμβριος ο οποίος χαρακτηρίζεται δύσκολος μήνας, αλλά συγκριτικά με αυτόν ο Οκτώβριος θα είναι ακόμα δυσκολότερος. Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνουν οι ντόπιοι ξενοδόχοι δεν παίρνουν παρά ελάχιστες κρατήσεις αφού όπως είναι γνωστό από την 1η Οκτωβρίου θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ στη διαμονή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η φετινή τουριστική περίοδος θα «κλείσει» με μείωση από 4% έως 7%, αλλά η πτώση στα έσοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερη και θα φτάσει ακόμα και το 15%.

Άρχισε η υπογραφή συμβολαίων για το 2016
Πάντως σε ότι αφορά τον ΦΠΑ και τις νέες τιμές που θα ισχύσουν, εξακολουθεί να επικρατεί σιγή ιχθύος, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την κατηγορία στην οποία θα ενταχθεί κάθε νησί.

Επειδή λοιπόν οι τουριστικοί πράκτορες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τους έλληνες ξενοδόχους για να κλείσουν τα συμβόλαια έχει ξεκινήσει με μεγάλη καθυστέρηση η διαδικασία.

Παρά λοιπόν την αβεβαιότητα που υπάρχει εντούτοις όποιοι προχώρησαν στην υπογραφή των νέων συμβολαίων πήραν αυξήσεις που κυμάνθηκαν από 4% έως 6%. Δεν κατάφεραν καμία μεγαλύτερη αύξηση, παρά τις επιθυμίες τους κάτι που σημαίνει ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες θα αναγκαστούν να απορροφήσουν την αύξηση από τον ΦΠΑ στη διαμονή και στην ουσία θα «μπουν μέσα».

Οι τ.ο. διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να επωμιστούν οι ίδιοι καμία επιβάρυνση στον ΦΠΑ και ούτε φυσικά να την μετακυλήσουν στους πελάτες τους, κάτι που αναγκάζει τις επιχειρήσεις να σηκώσουν εκείνες το βάρος με ότι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητά τους αφού το ίδιο έκαναν και για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/8/15 20:36

    Πειτε μας και σε ποσο ποσοστό ανέρχεται η πληρότητα στα ενοικιαζομενα Δωματια? Και πειτε μας και σε ποσο ποσοστό ανέρχεται η πληρότητα στα παρανομα καταλυματα, βιλες , εξοχικα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *