ροή ειδήσεων

Κως: Οδοιπορικό του BBC για τη δραματική κατάσταση με τους μετανάστες



Περισσότεροι από 5.500 πρόσφυγες βρίσκονται στο νησί...

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η μόνη βοήθεια για τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στην Κω είναι οι εθελοντές, οι οποίοι τους παρέχουν φαγητό και νερό

Στην Κω βρέθηκε το βρετανικό δίκτυο BBC προκειμένου να καταγράψει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί με τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν καταφτάσει το τελευταίο διάστημα στο νησί και οι οποίοι έχουν ανάγκη από τροφή, νερό και στέγη.

Η κάμερα του BBC μεταδίδει εικόνες ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Κω στο οποίο διαμένουν προσωρινά εκατοντάδες πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος ζητά από τον εικονολήπτη να δείξει ένα από τα σημεία στα οποία κοιμούνται οι άνθρωποι αυτοί.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, σε έναν χώρο έξω από το ξενοδοχείο έχουν τοποθετηθεί στρώματα για τους πρόσφυγες, ενώ ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει το γεγονός ότι στο παλιό ξενοδοχείο δεν υπάρχει ρεύμα γεγονός που, όπως τονίζει, δυσχαιρένει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, η μόνη βοήθεια για τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στην Κω είναι οι εθελοντές που έχουν σπεύσει στο νησί και οι οποίοι τους παρέχουν φαγητό και νερό.

Στην αρχή του ρεπορτάζ το βρετανικό δίκτυο καταγράφει επίσης την άφιξη των μεταναστών στη νησί και την ένταση που σχεδόν κάθε ημέρα στην Κω, ενώ σε κάποια πλάνα φαίνονται κατά μήκος κεντρικού δρόμου του νησιού οι δεκάδες σκηνές που έχουν στηθεί προκειμένου να φιλοξενηθούν τα άτομα αυτά, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλά μικρά παιδιά.

Όπως τονίζεται, οι χιλιάδες μετανάστες περιμένουν από τις ελληνικές αρχές να τους δώσουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να περάσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και από εκεί να συνεχίζουν το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή επισκέφτηκε την Κω ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο νησί και τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο νησί φτάνει τους 5.500, με αποτέλεσμα το ζήτημα να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.



Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/8/15 01:56

    Μεταβολη και δρομο.Να πανε στην πατριδα τους και να πολεμησουν γι αυτην τα θρασυδειλα κολοπαιδα που εκει κατω ειναι χεσμενες κοτες και μου το παιζουν εδω επαναστατες.Που κρυβονται πισω απο γυναικες και μικρα παιδια για να τρυπωσουν στην Ελλαδα.Ουστ απο δω αρουραιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *