ροή ειδήσεων

Εξετάζει στράτευση και των γυναικών!



Στράτευση και των γυναικών εξετάζει η κυβέρνηση της «πρώτης φορά Αριστεράς»,.... των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βάσει όσων είπε ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, σε δηλώσεις του, χτες, μετά την τελετή ορκωμοσίας νεοσύλλεκτων στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.



Συγκεκριμένα, είπε: «Να ξέρετε ότι όσον αφορά τους στρατεύσιμους είναι πολύ μικρή η θητεία, είναι εννέα μήνες θητεία, αυτό μας δημιουργεί αρκετά μεγάλα προβλήματα όσον αφορά τη στελέχωση, ιδιαίτερα της παραμεθορίου, γι' αυτό όλοι πάνε στην παραμεθόριο, ιδιαίτερα στον Εβρο και στα νησιά. Δεν φτάνουν οι εννέα μήνες θητεία, χωρίς βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα να επεκτείνουμε αυτή τη θητεία. Η σκέψη που υπάρχει και την οποία σήμερα ανακοίνωσα από εδώ, αλλά και θα εξετάσουμε με τους Αρχηγούς και τα Επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών. Τα στελέχη, όπως είδατε και εσείς, οι γυναίκες στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άντρες συναδέλφους τους».

Πρόσθεσε: «Οι γυναίκες, οι μητέρες μας, οι κόρες μας, οι αδερφές μας μπορούν άριστα, εάν εκείνες το θελήσουν, γιατί θα είναι σε εθελοντική βάση,να υπηρετήσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις, να λάβουν τη βασική εκπαίδευση, να μπορούν σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν επάξια τον οποιονδήποτε κίνδυνο για την πατρίδα μας, να έχουν τη βασική κατάρτιση και παράλληλα να στελεχώσουν και υπηρεσίες που θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν άλλες δυνάμεις για την παραμεθόριο».

Ως προς τα βήματα υλοποίησης του μέτρου είπε: «Αυτό καταρχήν είναι μία σκέψη την οποία βάζουμε προς συζήτηση, δεν είναι μία απόφαση. Θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Συμβούλιο Αμυνας με τα Επιτελεία, με την πολιτική ηγεσία, με την κοινωνία για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Δεν πρόκειται να κάνουμε την Ελλάδα Ισραήλ ώστε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα στην εθελοντική στράτευση».
Οι «λεβέντισσες» και οι ΟΒΑ

Και κατέληξε: «Είστε λεβέντισσες οι Ελληνίδες, οπότε δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τους άντρες, γιατί να μη δώσουμε τη δυνατότητα στις Ενοπλες Δυνάμεις να μπορέσετε να προσφέρετε;»...

Τέλος, εξήγγειλε επανεργοποίηση μηχανισμών, όπως οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), έναντι κάποιου μισθού κι αναγνώρισης προϋπηρεσίας για θητεία σε συγκεκριμένες θέσεις και ειδικότητες: «Δεν μας περισσεύει κανείς, ίσα ίσα έχουμε ελλείψεις και ζητάμε περισσότερα στελέχη στις Ενοπλες Δυνάμεις. Γι' αυτό φέρνουμε καινούργιους θεσμούς, όπως οι ΟΒΑ, όπου θα μπορούν τα παιδιά τα οποία υπηρετούν τη θητεία τους, να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο στράτευμα ακόμη για δύο ή τρία χρόνια σε συγκεκριμένες ειδικότητες ώστε να προσφέρουν και εκείνοι αλλά και παράλληλα να μπορούν να πάρουν μια προϋπηρεσία», π.χ. οδηγοί, επιβλέποντες μηχανικοί σε δημόσια έργα μικρής έκτασης (π.χ. δρόμοι σε μικρά νησιά) που θα κάνει το στράτευμα όπου δεν «μπαίνουν» οι εργολάβοι επειδή δε μυρίζονται κέρδος κ.λπ.

Στην πραγματικότητα, πάνω στο βάσανο της ανεργίας που το καπιταλιστικό σύστημα γεννά κι αναπαράγει (η ανεργία που τσακίζει τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων νέων, το σύστημα που και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πιστά υπηρετούν), πάνε να πλασάρουν σαν αντιμετώπισή της την πρόταση τα παιδιά να γίνουν μισθοφόροι. Υπηρετώντας μάλιστα όχι τις ανάγκες άμυνας της χώρας, αλλά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπου εμπλέκει η κυβέρνηση το λαό και τη νεολαία, πασχίζοντας για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων.

Αλλωστε, η επίκληση της λειψανδρίας γίνεται ενώ σημαντικοί οικονομικοί πόροι και εκατοντάδες προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δεσμεύονται για τις ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές αποστολές εκτός συνόρων, σειρά υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων λειτουργούν ακριβώς για την προετοιμασία αυτών των αποστολών.

rizospastis.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *