ροή ειδήσεων

Τέλος στις «κρυμμένες» θερμίδες βάζουν τα εστιατόρια



Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους δεν θα έχουν πλέον άγχος για το τι κατανάλωσαν...
και πόσες έξτρα θερμίδες κουβαλούν, αφού τα μενού των εστιατορίων, pub και κινηματογράφων πρέπει πλέον να αναφέρουν και τις θερμίδες του κάθε πιάτου, αλλά και ποτού/αναψυκτικού έτσι ώστε να ξέρει ο καθένας τι παραγγέλνει και τι πρόκειται να καταναλώσει.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό ισχύει ήδη σε κάποια εστιατόρια, ενώ ένα υποχρεωτικό σχήμα στις Η.Π.Α. αφήνει περιθώριο μέχρι το τέλος του 2016 στις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων, προκειμένου να αναγράφουν τις θερμίδες δίπλα από το κάθε πιάτο στον κατάλογό τους.

Ο λόγος όλου αυτού του εγχειρήματος είναι η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, παρέχοντας ξεκάθαρα γραφήματα και σύμβολα στα μενού, αλλά και στα ταμεία, καθώς οι περισσότεροι πελάτες εστιατορίων δεν έχουν ιδέα πόσες θερμίδες καταναλώνουν με κάθε τους γεύμα.

Αν σκεφτούμε ότι στη Βρετανία περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια παιδιά θεωρούνται υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ενώ και στην Ελλάδα το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας είναι από τα υψηλοτέρα στην Ευρώπη, τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι μάλλον επιτακτική η ανάγκη για αναγραφή των θερμίδων στα μενού, όπως άλλωστε γίνεται και με τα προϊόντα που καταναλώνουμε.

Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, τα αναψυκτικά είναι ένας κύριος παράγοντας πρόσληψης ζάχαρης, γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα γευματίσετε σε εστιατόριο με τα παιδιά σας, προσπαθήστε να τα αποφύγετε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *