ροή ειδήσεων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΡΟΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΝΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ



Μεσούντος του μήνα Αύγουστου - Κάρνειο κατά την αρχαία τοπική νουμηνία ,... κάθε τετραετία εορταζόταν στην Ρόδο τα Κάρνεια ήταν μια πολεμική και μυητική εορτή προς τιμή του Κάρνου η Κάρνειου, προ-δωρικής θεότητας των Καρών που επικαλύφτηκε από τον Απόλλωνα και αλλού τον Ερμή, ήταν θεότητα καρποφορίας και γονιμότητας, με θυσίες και αγώνες τα εννεαήμερα Κάρνεια υπό την φροντίδα ιδιαιτέρου ομίλου άγαμων νεαρών θρησκευτών που ονομάζονταν "Καρνεαται"

Στη διάρκειά των «Καρνείων» όλοι απείχαν από κάθε εγκόσµιο και στρατιωτικό έργο. Τα «Κάρνεια» εορτάζονταν και σε άλλες δωρικές πόλεις, όπως αποδεικνύεται από την ύπαρξη επώνυµου µήνα και στα δικά τους µηνολόγια.

Ιδιαίτερα κέντρα τέλεσης των «Καρνείων» αναφέρονται η πόλη Φαρραί της Μεσσηνίας, το Άργος, η νήσος Ανάφη, η Θήρα (µε κέντρο τον Ναό των Εφήβων, το λεγόµενο «Εφηβαίον»), η Κυρήνη και το περίφηµο «Καρνάσιον» (ιερό άλσος κυπαρισσόδεντρων) της Οιχαλίας, καθώς και η νήσος Πάτµος αλλά και µη-δωρικές πόλεις, όπως η Μυτιλήνη, το Μεταπόντιον, η Τήνος, η Θήβα κ.α

eleusisdiagoridon.blogspot.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *