ροή ειδήσεων

ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ! Ενοποιούνται κύριες και επικουρικές – Τριπλασιάζονται οι εισφορές!


Το ενδεχόμενο ενοποίησης κύριων και επικουρικών συντάξεων φαίνεται ότι ...
εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΜΕ, ωστόσο το υπουργείο Εργασίας δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχόλιο για την αποκάλυψη που έκαναν οι συνδικαλιστές μετά την συνάντησή τους με τον Γ. Κατρούγκαλο.


Εάν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο τότε μια σειρά από δεδομένα στο ασφαλιστικό αλλάζουν, όπως για παράδειγμα η παρακράτηση των εισφορών για την περίθαλψη σε 1.370.000 δικαιούχους, που λαμβάνουν περισσότερες από μια κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Mega, εάν κάποιος λαμβάνει σήμερα δύο κύριες συντάξεις 800 και 300 ευρώ η παρακράτηση 6% γίνεται στη μικρότερη σύνταξη και είναι 18 ευρώ, ενώ στην επικουρική των 150 ευρώ η παρακράτηση είναι 9 ευρώ. Στην περίπτωση συμψηφισμού η παρακράτηση θα φτάνει τα 75 ευρώ, ενώ σήμερα είναι στα 25 ευρώ. Την ίδια στιγμή οι δανειστές ζητούν αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, κατάργηση του βέτο που έχει ο υπουργός Εργασίας στις αποφάσεις ομαδικών απολύσεων, περιορισμό του ΟΜΕΔ, αλλαγή του νόμου για απεργίες και μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Ένα από τα βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων είναι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2016 που σήμερα κυμαίνεται από 30 ευρώ – 230 ευρώ και η ενσωμάτωση του στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μαζί με άλλα προνοιακά επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *