ροή ειδήσεων

Φόβος και τρόμος οι τσιγγάνοι στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου – «Ξηλώνουν» το μνημείο



Σε μνημείο επαιτείας έχει μετατραπεί όλη η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ,... αφού σε κάθε γωνιά και δρόμο υπάρχει ένας τσιγγάνος να ζητιανεύει .Άλλοτε μικρά μωρά υπνωτισμένα στην αγκαλιά της μητέρας τους , άλλοτε παιδιά με μικρά σκυλάκια , άλλοτε ως πλανόδιοι μουσικοί, οι Ρομά που κατακλύζουν το μνημείο κάθε καλοκαίρι , έχουν στήσει μια μαφιόζικη επιχείρηση πολλών χιλιάδων ευρώ.

Επιθέσεις και φθορές στο μνημείο

Καθημερινό φαινόμενο πλέον αποτελούν οι επιθέσεις μικρών Ρομά σε τουρίστες αλλά και πολίτες του νησιού εργαζόμενους στην Μ.Πόλη .

Συγκεκριμένα , καταγγελία έφθασε στο Rodosreport απο εργαζόμενους στην αρχαιολογική υπηρεσία για μικρο τσιγγάνο που ξήλωνε το βοτσαλωτό και πέταγε τα βότσαλα σε γκρουπ με τουρίστες που βρισκόταν για ξενάγηση στο μνημείο .

Καθημερινά όμως και οι ξεναγοί δυσκολευονται να κάνουν την δουλειά τους καθώς δέχονται επιθέσεις απο Ρομά. Οι μικροί Ρομά συνήθως επιβλέπονται απο απόσταση απο μεγαλύτερους συγγενείς, οι οποίοι παρεμβαίνουν όχι για να τιμωρήσουν τα παιδιά τους αλλά για να τα υπερασπίσουν και πολλές φορές να επιτεθούν απο κοινού σε οποίον τους κάνει παρατήρηση .

Υπό στενό «μαρκάρισμα» βρίσκονται όμως καθημερινά και οι τουρίστες του νησιού απο τα τσιγγανόπουλα που προκειμένου να πάρουν λίγα κέρματα πιέζουν ασφυκτικά τους τουρίστες και τους ακολουθούν απο πίσω μέχρι να πάρουν λεφτά …

Οι αρχές…

Σε τηλεφωνική επικοινωνία πολίτη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μ.Πόλης κ. Κακούλη , για να καταγγείλει την συμπεριφορά αθίγγανου προς τουρίστες η απάντηση ήταν «και τι να κάνουμε εμείς»…

Η αστυνομία προχωρά περιστασιακά σε συλλήψεις Ρομά που επαιτούν, οι οποίοι μετά απο λίγες ώρες είναι πάλι ελεύθεροι και επιστρέφουν στα «πόστα» τους.

Ο καταυλισμός και τα πάρκα…

Σε ορμητήριο των επαιτών έχει μετατραπεί ο καταυλισμός των τσιγγάνων στην περιοχή Κορακόνερο , καθώς κάθε καλοκαίρι συγγενείς των Ρομά απο όλη την Ελλάδα έρχονται στη Ρόδο για να «δουλέψουν»…

Τα πάρκα του νησιού μετατρέπονται και αυτά σε τσιγγάνικο μαχαλά απο οικογένειες Ρομά που έρχονται στη Ρόδο .

Η δημοτική αρχή αδυνατεί να δώσει μια λύση , με αποτέλεσμα μια τρομερή αύξηση της παραστατικότητας σε όλο το νησί που φέρνει η μη διάλυση του καταυλισμού στο Κορακόνερο και ο μη έλεγχος των εισερχόμενων αθίγγανων σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές .

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/8/15 00:04

    Η λυση ειναι μια και μοναδικη.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.Οσο βρισκουν φαγητο οι αρουραιοι θα μαζευονται και θα γεννοβολανε.Το ιδιο γινεται και στα φαναρια.Σταματανε κατι χαζογκομενες και κατι θεουσες και τους δινουν λεφτα επειδη τους γεμιζουν το παρμπριζ με μικροβια με εκεινο το σιχαμερο υγρο που το λενε νερο.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ,αφου η δημοτικη αρχη και η αστυνομια ειναι ανικανες(????) να τους διωξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/8/15 08:33

    Κάψιμο θέλουν από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Ποιες αρχές και Δήμοι και και και...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/8/15 16:34

    Είναι ακόμα ένα παράδειγμα την ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής που διατυμπάνιζε με κοδονοκρουσίες "την ευταξία και την ευνομία" στις συνεδριάσεις τους!!!!! Ακόμα μια τετραετία χαμένη. Ας σηκωθούνε από τις καρέκλες τους και να πάνε να δούνε σε τί κατάσταση βρίσκεται το νησί από παράνομες πινακίδες, σκουπίδια και λακούβες στους δρόμους. Οι παραλίες έχουν γεμίσει με παράνομες καντίνες που έχουν μετατραπέι σε λυώμενα εστιατόρια χωρίς υγειονομικές υποδομές. Παρανομία παντού. Τα ίδια με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, πάνω ακριβώς στο κύμα χωρίς χώρο για τους άλλους πολίτες της Ρόδου......... ένα κράτος μπάχαλο που ο καθένας κάνει ότι θέλει!! Και θέλουν μετά να χτίσουν και τον Κολοσσό τρομάρα τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *