ροή ειδήσεων

Αυτή είναι η πολυτιμότερη τράπεζα στον κόσμο



Ξεχάστε τις τράπεζες με τα μεγάλα, φανταχτερά ονόματα που κάνουν πάντα... την εμφάνισή τους στα πρωτοσέλιδα. Ο τίτλος για την πιο πολύτιμη τράπεζα παγκοσμίως πηγαίνει στη Wells Fargo & Co.....



Η εν λόγω τράπεζα – με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο – πρόσφατα προσπέρασε την κινεζική Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) ως η τράπεζα με την μεγαλύτερη αγοραία (χρηματιστηριακή) αξία σε όλο τον κόσμο, αναφέρει η Wall Street Journal. Η Wells Fargo έχει αξία 301,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά είναι 40 δισεκατομμύρια περισσότερα από την αξία της JP Morgan Chase και σχεδόν 120 δισεκατομμύρια περισσότερα από τη Citigroup.
Καθώς η χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας περνάει δύσκολες μέρες και η σχετική ισχύς της οικονομίας των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, οι συνθήκες αυτές είναι μια ευλογία για αμερικανικές τράπεζες, όπως η Wells Fargo. Η ICBC και η Wells Fargo ανταγωνίζονται παραδοσιακά για την πρώτη θέση στον κόσμο, και η Wells Fargo πέρασε για πρώτη φορά μπροστά το 2013. Οι κινεζικές τράπεζες αντιμετωπίζουν νέα εμπόδια στην ανάπτυξή τους λόγω της τροχιάς επιβράδυνσης της οικονομίας, γεγονός που επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξή τους. Οι μετοχές της ICBC έχουν πέσει περίπου κατά 19% στους τελευταίους τρεις μήνες, αναφέρει η WSJ.
Η τιμή των μετοχών της Wells Fargo έχει αυξηθεί κατά 12,4% μέχρι στιγμής φέτος, καθιστώντας τη μετοχή την έβδομη μεγαλύτερη του δείκτη Standard & Poors 500. Ωστόσο, όσον αφορά το ποια είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς στοιχείων ενεργητικού, ο τίτλος εξακολουθεί να κατέχεται από την JP Morgan.
Η αλματώδης αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της Wells Fargo οφείλεται και στο σχετικά απλό στυλ της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Η τράπεζα δεν βασίζεται σε subprime δάνεια, σύνθετα παράγωγα ή επικίνδυνες συναλλαγές που χρηματοδοτούνται με δανεικά. Αντ’ αυτού, επικεντρώνεται σε βασικές λειτουργίες, όπως καταναλωτικά δάνεια, τραπεζικές υπηρεσίες και ενυπόθηκα δάνεια. Και αυτή η απλή και άμεση προσέγγιση μπορεί να είναι και ο λόγος που ο Γουόρεν Μπάφετ είναι εδώ και καιρό ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *