ροή ειδήσεων

Ρεσιτάλ πιάνου με τη διεθνή Ροδίτισσα σολίστ Θεοδοσία Ντόκου στο Καστέλλο



Ρεσιτάλ πιάνου με τη Ροδίτισα σολίστ Θεοδοσία Ντόκου θα πραγματοποιηθεί... στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου το Σάββατο 8 Αυγούστου 21:00 μ.μ. (είσοδος ελεύθερη).

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, μιλώντας για τη Θεοδοσία Ντόκου δήλωσε ότι πρόκειται για μία καλλιτέχνιδα η οποία τιμά τη Ρόδο διεθνώς και κάλεσε παράλληλα τους Ροδίτες να εκμεταλλευτούν τη μοναδική αυτή ευκαιρία και να παρακολουθήσουν το ρεσιτάλ το βράδυ του Σαββάτου.

“Η Θεοδοσία Ντόκου είναι μία Ροδίτισσα η οποία διαπρέπει όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό. Το Σάββατο ξεκινάμε με μία συναυλία κλασικής μουσικής με τη Θεοδοσία στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στις 9 η ώρα. Είναι μία συναυλία ανοιχτή στο κοινό και καλούμε όλους.

Χαιρόμαστε που έχουμε μαζί μας τη Θεοδοσία η οποία πλέον δεν ανήκει μόνο στη Ρόδο αλλά σε όλο τον κόσμο, έχοντας γράψει μία σπουδαία πορεία. Θέλουμε να γνωρίζει η Θεοδοσία ότι πάντα θα έχει τη στήριξή μας στη Ρόδο για να παίρνουμε και εμείς λίγη από τη δική της λάμψη”.

Η ίδια η Θεοδοσία Ντόκου, με τη σεμνότητα και το ήθος που τη διακρίνουν δήλωσε για τη Ρόδο και το ρεσιτάλ που θα δώσει: “Η Ρόδος είναι πάντα σημείο αναφοράς για εμένα και είμαι πάντα χαρούμενη όταν συνεργάζομαι με τον ΔΟΠΑΡ. Χαίρομαι κάθε φορά να δίνω συναυλία στο νησί μου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Λιστ και Σοπέν και είμαι πάλι χαρούμενη που είμαι εδώ…”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Θεοδοσίας Ντόκου
Η Θεοδοσία Ντόκου γεννήθηκε στη Ρόδο. Αποφοίτησε το 2002 από το Ωδείο Αθηνών με Δίπλωμα Αριστα Παμψηφεί και Α’ βραβείο με τον ΑρηΓαρουφαλή. Συνέχισε τις σπουδές της στο RoyalAcademyofMusic του Λονδίνου με τον AaronShorr στο UniversitätderKünste του Βερολίνου με τον LazloSimon, ενώ παράλληλα πήρε το Δίπλωμα από τη FranzListAcademy στη Βουδαπέστη με τον LazloBaragnyay.

To 2007 τελείωσε το MasterDegree στη Νέα Υόρκη με την OxanaYablonskaya

Η Θεοδοσία Ντόκου έκανε το ντεμπούτο της στο CarnegieHall της Νέας Υόρκης το Νοέμβριο του 2006, υπό την χορηγία του ArtistsInternational, όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το περιοδικό NewYorkConcertReview και μερικούς μήνες αργότερα έπαιξε στην Kammermusiksaal της BerlinerPhilarmonie του Βερολίνου.

Η Θεοδοσία Ντόκου απέσπασε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το «EvelynBonnarAward» και το «IreneKahnAward» στην Αμερική το 2005-2006. Το Νοέμβριο του 2007 πήρε Α’ Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου «BradshawandBuono» στη Νέα Υόρκη.

Η Θεοδοσία έχει παίξει σε πολλά ρεσιτάλ και κοντσέρτα και είναι συχνά καλεσμένη σε Διεθνή Φεστιβάλ ανα τον κοσμο.

Η Θεοδοσία έχει παίξει στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου το ProgettoMarthaArgerich, στο BuskoZdroj, στο LessommetsduClassique και εχει συμπραξει με πολλες ορχηστρες οπως η AmsterdamSinfonietta, η BerlinerCamerata, η BerlinerSymphoniker, η BlutenburgKammerphilharmonie, η EuropaischeKammerphilharmonieofDresdenkai η Κρατικη Ορχηστρα Αθηνων αναμεσα σε πολλεςαλλες.

Η επόμενησεζόν της Θεοδοσιαςειναικλεισμένη με συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασια.

Η Θεοδοσία είναι το protégé του ζωντανού θρύλου του πιάνου, ΜarthaArgerich και του διάσημου μαέστρου DanielBarenboim.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *