ροή ειδήσεων

Πόσο σημαντικό είναι να τρώνε τα παιδιά πρωινό;



Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να τρώνε πρωινό, καθώς αυτό έχει θετικές επιπτώσεις....
στην υγεία και στην σχολική τους επίδοση.

Έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά που τρώνε συστηματικά το πρωινό γεύμα:

Έχουν μέχρι και 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα. Τα παιδιά που δεν παίρνουν πρωινό έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία, κι αυτό συμβαίνει επειδή τρώνε πιο μεγάλες ποσότητες στο μεσημεριανό γεύμα ή «τσιμπολογούν» σνακ συνήθως ανθυγιεινά.

Έχουν υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο. Η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού σχετίζεται με μεγαλύτερη ικανότητα εκμάθησης, μνήμης και συνδυαστικής σκέψης. Με το πρωινό, η συγκέντρωση και η εγρήγορση των παιδιών είναι μεγαλύτερη. Από την άλλη, τα παιδιά χωρίς πρωινό μοιάζουν πιο κουρασμένα και νωχελικά. Αυτό συμβαίνει, επειδή τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώνονται και πρέπει να ξέρουμε ότι η γλυκόζη είναι η τροφή του εγκεφάλου. Μάλιστα, όσο περνάει η ώρα, τόσο αυξάνεται η διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα στους νηστικούς μαθητές και στους μαθητές που είχαν πάρει πρωινό. Στις 11:00 το πρωί, οι χορτάτοι μαθητές έδειξαν να διατηρούν τις δυνάμεις τους, σε αντίθεση με τους νηστικούς που είχαν χάσει ενέργεια.

Η σύνθεση του πρωινού, πρέπει να αποτελείται και από τις τρεις ομάδες θρεπτικών συστατικών που μας παρέχουν ενέργεια, τα λίπη, τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Αυτό, όμως, που πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι ότι δεν πρέπει να βαραίνουμε το στομάχι με τροφές που δεν χωνεύονται εύκολα. Η καλύτερη πρόταση είναι άπαχο γάλα, δημητριακά, μέλι, φυτικό βούτυρο ή αυγό. Τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι μπανάνες και το αυγό, εφοδιάζουν τον εγκέφαλο με βιταμίνη Β, η οποία θεωρείται πολύτιμη για την καλή μνήμη και την καλή συγκέντρωση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *