ροή ειδήσεων

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ…. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ (!!!) ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…


Δεν είναι απλή σύμπτωση το ότι ξαφνικά, από κει που...
ο Λαφαζάνης με το Αριστερό Ρεύμα του και η Ζωή Κωνσταντοπούλου συστρατεύθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα σε μια άλλη πορεία, κόντρα στα Μνημόνια και στη λιτότητα, και κέρδισαν τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, όχι γιατί ξαφνικά ο κόσμος όλος έγινε αριστερός και λάτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί δεν άντεχε άλλο τη φτώχεια και την άγρια λιτότητα, χώρισαν οι δρόμοι τους επειδή ανακάλυψαν ότι ο Τσίπρας είναι κρυφός μνημονιακός και θιασώτης του ευρώ.

Στους έξι μήνες, όμως, ο Λαφαζάνης ούτε έκανε τίποτε στο κρίσιμο για την ανάπτυξη υπουργείο του ούτε επέστρεψε με δισεκατομμύρια από τη Μόσχα και την Κίνα, όπως έλεγε προεκλογικά. Ούτε έγινε «κούρεμα» με τη συζήτηση για το χρέος που άνοιξε η Ζωή στη Βουλή, φέρνοντας απέξω ειδικούς ομιλητές, ούτε το Βερολίνο μάς έστειλε έστω και ένα ευρώ από τα δισεκατομμύρια των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όσο για τον Βαρουφάκη, το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει γνωστός στο διεθνές παλκοσένικο, ανεβάζοντας έτσι το κασέ του, και να φορτώσει με τα παιγνίδια του την Ελλάδα με πολύ ακριβό λογαριασμό, που θα τον πληρώσει -ποιος άλλος;- το μόνιμο κορόιδο, ο ελληνικός λαός.

Τώρα που είδαν τα δύσκολα, τους φταίει ο Τσίπρας. Οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Τον μισθό τους, πάντως, τον παίρνουν ως βουλευτές και τώρα πάνε για άλλα… Με άλλους… Που στόχο έχουν τον Αλέξη… Που είναι και δική τους επιδίωξη… Ο θάνατός σου η ζωή μου, που λένε…

Κορυφαία στελέχη των ανταρτών που απορρίπτουν τον χαρακτηρισμό αποστάτες, όταν τους ρωτάς τι επιδιώκουν, ευθέως, χωρίς ήξεις αφήξεις, σου λένε ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση και άλλοι ότι θέλουν να πλήξουν όσο πιο σκληρά μπορούν τον Τσίπρα. ΑΝ τα καταφέρουν, θα καταγραφούν ως οι νεκροθάφτες της Αριστεράς, όπως έγιναν τότε, Παναγιώτη, το «βρώμικο ’89», ο Χαρίλαος και ο Λεωνίδας, σε εκείνη την κυβέρνηση με τη συμμαχία Μητσοτάκη, όπου μετείχε, Ζωή, και ο πατέρας σου ως υπουργός Εσωτερικών.

Στην πολιτική πιάτσα ακούγεται ότι ο Λαφαζάνης πάει για κόμμα, που όμως κανείς δεν το βλέπει να πιάνει πάνω από 3% με 4%. Κάπου κυκλοφορεί ότι θα κάνει το κόμμα μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, που έχει ρεύμα και θα φέρει κόσμο. Λόγια που μένει να επιβεβαιωθούν στην κάλπη, κάτι που είναι δύσκολο με τα βαρίδια ότι είναι δική του η ευθύνη για την επιβολή των CAPITAL controls. Πολλές οι αμαρτίες που τον βαρύνουν.

Να κάνει τον σταυρό του να μην αποδειχθεί ότι ήταν εσκεμμένες και κάποιοι τα κονόμησαν από αυτές. Η συμφωνία θα μπορούσε να είχε κλείσει από τον Μάρτιο, το αργότερο, όπως θα έπρεπε και να είχε πάρει η Ελλάδα λεφτά ως προκαταβολή για το… Προμνημόνιο που υπέγραψε τον Φεβρουάριο, αλλά τότε έκανε τον υπεράνω χρημάτων, λέγοντας ότι δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά.

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κάπου ακούγεται ότι ο Λαφαζάνης θα συνεργασθεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επενδύοντας στο 1,7% που είχε πάρει στις εκλογές του Γενάρη. Να μην το δέσει, όμως, και κόμπο…

Παίζει και με τη Ζωή…

Κι αυτό γιατί κυκλοφορεί στην πολιτική πιάτσα ότι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ερωτοτροπεί και η Κωνσταντοπούλου, που προσπαθεί κι αυτή να μαζέψει από όπου μπορεί και, όπως μαθαίνω, έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Αν θα τα καταφέρει, θα φανεί στο πλοίο… Προς το παρόν, να θυμίσω την προειδοποίηση της προέδρου της Βουλής από το βήμα της πρόσφατης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής:

– Να θυμόμαστε από πού ερχόμαστε: «Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς!».

Η προειδοποίηση της Ζωής ποιον άλλον παραλήπτη εκτός του Τσίπρα μπορεί να έχει, άραγε;

Πού ποντάρει η Ζωή

Όποιος… τολμάει να στοιχηματίσει ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα κάνει κόμμα, να ετοιμάζεται να πληρώσει. Η Ζωή και ο περίγυρός της (στις συζητήσεις που από καιρό γίνονται μετέχουν και παλιοί δημοσιογράφοι) δεν κρύβουν ποιες είναι οι προθέσεις της πίσω από την περπατησιά που έχει ανοίξει μετά την πρόσδεση του Τσίπρα στο μνημονιακό ιερατείο Βρυξελλών – Βερολίνου.

Τα… ραβασάκια που στέλνει τον τελευταίο καιρό στον πρωθυπουργό και αρχηγό της, με αυξανόμενους μάλιστα ρυθμούς και σε γλώσσα κάθε άλλο παρά συντροφική (αντίθετα, πολεμική θα τη χαρακτήριζε κανείς, με προειδοποιητικές βολές), δίνουν σάρκα και οστά στις προβλέψεις.

Στην απορία ποιος σώφρων άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θα συμπαραταχθεί με την Κωνσταντοπούλου, μένοντας μόνο στην εικόνα που δίνει στη Βουλή, εικόνα αρχιστράτηγου που απευθύνεται σε στρατιωτάκια, συνεργάτες της απαντούν: Κι όμως, πέφτετε έξω. Στον δρόμο την αγκαλιάζουν (πού το είδαν;). Θα εκπλαγείτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζωή πιστεύει ότι φτιάχνοντας κόμμα θα πάρει τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι δημοσκόποι υποστηρίζουν ότι θα τραβήξει κόσμο από τη ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ. Αυτό κι αν είναι από τα… άγραφα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν θα πλήξουμε… Άλλωστε, η Αριστερά μάς έχει συνηθίσει να γίνεται κομμάτια. Και μάλιστα κομματίδια, που δεν κατάφεραν να πείσουν ούτε τους συναγωνιστές τους. Για τον μακαρίτη τον Λεωνίδα τον Κύρκο μιλάω. Πότε με το ΚΚΕ Εσωτερικού, πότε με την ΕΑΡ, μετά με τον ΣΥΝ και στο τέλος συνεταίρος του Κων. Μητσοτάκη…



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *