ροή ειδήσεων

Ρόδος. Πόλεμος νερού Αφάντου-Κολύμπια. Οι αρμόδιοι εκτός χρόνου !



Αναγνώστης:
Επεισόδια δημιουργούνται, σε καθημερινή βάση, μεταξύ των κατοίκων...
της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου-Κολυμπίων και οι ψυχραιμότεροι σώζουν την κατάσταση.

Ο μη διορισμός ακόμα, Αύγουστος, των υδρονομέων άρδευσης, έχει ως συνέπια ο καθένας να διεκδικεί, χωρίς να υπάρχει κανένας συντονισμός από τις αρμόδιες αρχές, όποτε θέλει το νερό για τις ανάγκες των χωραφιών του με τα εσπεριδοειδή κλπ δέντρα. Ο ένας ανοίγει τις βάνες, ο άλλος πάει και τις κλείνει. Αυτό επαναλαμβάνεται και
κανένας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Τα περισσότερα χωράφια έχουν μείνει απότιστα από τον Ιούνιο και πολλά δέντρα έχουν ξεραθεί. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι. Συγχαρητήρια για τον ‘’έγκαιρο ‘’ προγραμματισμό και υλοποίηση των αναγκών, από τους αρμοδίους .

Αλλά ποιοι είναι οι αρμόδιοι ; Ο ένας σε παραπέμπει στο άλλον. Όλοι είναι
... ανεύθυνο- υπεύθυνοι. Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος, ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΡ ; Ορισμένοι κάτοικοι, είναι έτοιμοι να υποβάλουν προσφυγές κατά παντός υπευθύνου για τις ζημίες που υπέστησαν τα δέντρα τους. Οι κάμποι από πράσινοι έχουν γίνει κίτρινοι ! Ένας δε βρέθηκε από τον Ιούνιο να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Λέγεται ότι εμφανίστηκαν και κάποιοι επιτήδειοι ‘’ αρμόδιοι ‘’. Υδρονομείς προηγουμένων ετών, οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και προσφέρονται να εξυπηρετήσουν όποιους θέλουν με το …αζημείωτο.
Και να μην υπάρχει νερό ; Άφθονο ρέει από τις 7 πηγές. Σωστή διαχείριση και αρμόδιοι δεν υπάρχουν. Οι Αντιδήμαρχοι ονειρεύονται τοπικά ‘’ Δημαρχεία ‘’ και ασχολούνται με τα…. δικά τους. Προβλήματα μεταξύ τους.

Ακούγεται ότι οι υδρονομείς θα προσληφθούν ‘’ σύντομα ‘’ εντός του Αυγούστου. Ο καιρός σε λίγο θα αλλάξει και θα αρχίσουν τα πρωτοβρόχια. Από το Σεπτέμβριο οι υδρονομείς αφού θα έχουν ‘’επιτελέσει το έργο τους’’, ο Δήμος, που τα έχει πολλά, θα επιτελεί κοινωνικό έργο επιδότησης των ‘’ανέργων ‘’ υδρονομέων επειδή θα ισχύουν και για πολύ ακόμη οι συμβάσεις των προσλαμβανομένων. Μη μας πείτε ότι θα τους χρησιμοποιήσετε αλλού, επειδή οι άλλοι… σκοτώνονται στη δουλεία ! Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι του προγραμματισμού ;

Δήμαρχε τράβηξε κανένα αυτάκι γιατί οι ‘’ αρμόδιοι ‘’ σε εκθέτουν. Υπεύθυνος είσαι μόνο για τις επιλογές των υπευθύνων προσώπων και όχι για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους.

Να μας εξηγήσουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΡ ή άλλοι, και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που προκλήθηκε εξαιτίας τους.

Δήμαρχε, αν ήξερες το τι συμβαίνει θα είχεις κόψει κεφάλια !

Αφαντενός


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *