ροή ειδήσεων

Βρε, τι είπε ο... γίγαντας Τσίπρας! Το «όχι» ήταν το «γαμώτο» του ελληνικού λαού



Εμφανίστηκε με... μπλουζάκι και καλοκαιρινή διάθεση για να μας πείσει για την κωλοτούμπα,... και τα άσφαιρα πυρά που εξαπέλυε εδώ και 6 μήνες, με αποτέλεσμα να φορτώσει τη χώρα με δάνειο - μαμούθ 86 δισ., που θα πληρώνουμε για τα επόμενα 32,5 χρόνια...

«Κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ο κύκλος της μάχης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη ομιλία του στο κλείσιμο των διήμερων εργασιών της Πανελλαδικής Διάσκεψης του κόμματος, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

«Είμαστε εδώ όρθιοι, να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να δίνουμε τη μάχη για να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει το παλιό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαθιά επιθυμία του πολίτικου κατεστημένου είναι να κάνει πράξη την Αριστερή παρένθεση, μια παρένθεση επτά μηνών για να ξεπλυθούν αμαρτίες 40 χρόνων», σημείωσε.

«Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη χώρα από αυτό», για να προσθέσει ότι τώρα το παλιό πολιτικό σύστημα σήμερα καμουφλάρεται, φορώντας την «προβιά» της ήρεμης δύναμης, του μεσαίου χώρου, είπε ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι αν όμως επιστρέψει θα επιστρέψει με τους χειρότερους όρους για τον λαό και έδωσε το σύνθημα: «Να οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει.

«Ο αγώνας τους και η αγωνία τους, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μην έχει δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, χωρίς να χρειάζεται τα δεκανίκια των δυνάμεων του συστήματος. «Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους πολίτες με το "όλοι το ίδιο είναι"», αλλά «δεν είμαστε όλοι το ίδιο», πρόσθεσε.

«Αν αύριο οδηγηθούμε πίσω. Μας λέει η ΝΔ και ο κ. Μειμαράκης ότι επτά μήνες γυρίσατε τη χώρα πίσω και εμείς έχουμε να επιδείξουμε ένα πρόγραμμα φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων. Τι θα κάνει; Θα τα πάρει πίσω; Θα κλείσει ξανά την ΕΡΤ; Τις 100 δόσεις;», διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ για ντιμπέιτ, απάντησε: «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του να μου ζητάει ντιμπέιτ: «Ακου λέει... Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει. Γιατί, εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού», είπε ο κ.Τσίπρας..

Σημείωσε δε ότι ο λαός θα κρίνει θέσεις, προγράμματα, «αλλά κρίνει και συγκρίνει πάνω απ' όλα την καθαρότητα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, ποιος του λέει το δίκιο, το σωστό, ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τον παραπλανήσει».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, υπογράμμισε ότι «Μας τιμάει και είμαστε περήφανοι που δώσαμε τη δυνατότητα αυτό το "γαμώτο" του ελληνικού λαού για όσα συνέβησαν τα τελευταία 62χρονια να εκφραστεί με το "όχι" και το 62% του δημοψηφίσματος».

Κλείνοντας τις εργασίες της Σύσκεψης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτές τις τρείς εβδομάδες πρέπει να οργώσουμε την Ελλάδα, κυρίως να μην αφήσουμε στη μέση ελπίδες και προσδοκίες για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με διαρκείς καθημερινές μάχες, κηρύσσοντας ουσιαστικά και τυπικά την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα ψηφοδέλτια, ο πρώην πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/8/15 13:56

    Ο αλητάκος ψευτράκος έχει δουλέψει έστω μια ημέρα στην ζωή του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *