ροή ειδήσεων

Χαϊκάλης: Με τράπεζες κλειστές, εγώ ταρζανιές δεν κάνω. Συγγνώμη για τις υπερβολές που είπαμε προεκλογικά


Τα κορόιδα οι Έλληνες σας πίστεψαν όμως και σας ψήφισαν κ.Χαϊκάλη...
Συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά ζήτησε ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης, που επανήλθε στο θέμα της...
αγάπης για την "καυτή πατάτα" του ασφαλιστικού και τόνισε πως "με κλειστές τράπεζες και την οικονομία σε κατάρρευση εγώ ταρζανιές δεν κάνω".

"Συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά" ζήτησε ο Παύλος Χαϊκάλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega όταν ρωτήθηκε για τους "μνημονιακούς", τους "αντιμνημονιακούς" και τους... "γερμανοτσολιάδες" που είχαν ακουστεί προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά.

Παραδέχτηκε δε ότι τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες "ειπώθηκαν πολλά προεκλογικά και θα έπρεπε να είμαστε πιο φειδωλοί". "Βλέποντας ότι ένα κόμμα πηγαίνει σε εξουσία θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του ή τουλάχιστον να έχει ετοιμάσει ένα plan B ή plan C", είπε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος δεν πίεσε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το τρίτο Μνημόνιο, αλλά τους περιέγραψε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε συμφωνία.

Παράλληλα, άφησε αιχμές τόσο για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσους θέλουν την επιστροφή στη δραχμή αλλά και για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση κατά την ψήφιση του Μνημονίου.

"Ταρζανιές με τις τράπεζες κλειστές και την οικονομία σε κατάρρευση εγώ δεν μπορώ να κάνω", είπε και πρόσθεσε πως τώρα όλοι φωνάζουν εκ του ασφαλούς. "Με τις τράπεζες κλειστές και χωρίς χρήμα, να δούμε τι θα έκαναν. Όταν εμείς φωνάζαμε, οι τράπεζες ήταν ανοιχτές και υπήρχε διαπραγματευτική ικανότητα", τόνισε.

Επεσήμανε δε ότι δεν έχει ακούσει "σοβαρές αντιπροτάσεις" για το μέλλον της χώρας, σημείωσε όμως ότι η έξοδος από το ευρώ, ένα σκληρό νόμισμα και η επιστροφή στη δραχμή είναι "αχαρτογράφητα νερά".

Υποστήριξε πως διαπραγμάτευση έγινε για πρώτη φορά και αυτό φαίνεται, τόνισε, από το γεγονός πως για πρώτη φορά η Γερμανία αναφέρθηκε στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο νέο Μνημόνιο είπε πως "δεν ξέρω τι έκανε ο Βαρουφάκης" αλλά "δεν μπορώ να ρίξω ανάθεμα". Πρόσθεσε πως στο τέλος Ιουνίου ασκήθηκε μεγάλη πίεση στη χώρα, η οποία όμως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Τάχθηκε κατά της προσφυγής στις κάλπες τώρα, αλλά επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν αργότερα, όταν "περάσουμε τον κάβο" για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το εσωκομματικό του πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη το μνημόνιο αφήνει περιθώριο "να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα" και σημείωσε πως η κυβέρνηση ψάχνει ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *