ροή ειδήσεων

Απελευθερώνεται η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος



Πώληση ψωμιού από...ιχθυοπωλεία...


Θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο εντός του Κυβερνητικού σχηματισμού αλλά πρωτίστως στους κόλπους κτηνοτρόφων και αρτοποιών αναμένεται να προκαλέσουν οι παρεμβάσεις που προωθούνται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τις μεταρρυθμίσεις που δεν κατάφερε να περάσει η Κυβέρνηση Σαμαρά –σ.σ. υιοθέτηση των παρεμβάσεων που πρότεινε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ Νο1 για το γάλα, τον άρτο, κ.α.-, φέρνει εκ νέου στη Βουλή η σημερινή Κυβέρνηση.
Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τα ξημερώματα και συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. προβλέπονται τα εξής:

1. Αίρεται ο νομοθετικός καθορισμός της ανώτατης διάρκειας συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος, η οποία πλέον θα ορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή.

2. Στη συσκευασία του γάλακτος πρέπει να αναγράφονται οι ενδείξεις "παστεριωμένο" και "γάλα" η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης, το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος, η θερμοκρασία συντήρησής του και η διάρκεια ζωής του γάλακτος σε ημέρες.

3. Παραμένει το "γάλα ημέρας" το οποίο θα πρέπει να συσκευάζεται σε τελική συσκευασία εντός 24 ωρών από την άμελξη χωρίς να έχει υποστεί διαδικασία θέρμισης ή άλλη επεξεργασία προ της παστερίωσης και η διάρκεια συντήρηση του δεν υπερβαίνει τις 2 ημέρες από την ημέρα παστερίωσης.

4. Χρήση του όρου «αρτοποιός», «αρτοποιείο» ή «φούρνος» θα μπορούν να κάνουν εγκαταστάσεις πρατηρίων πώλησης άρτου που προβαίνουν σε έψηση άρτου από έτοιμα προϊόντα ζύμης και που διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις περάτωσης της έψησης. Βέβαια οι αρτοποιοί θα μπορούν να διευκρινίζουν αν η παραγωγή πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην επιχείρησή τους ή αν εκεί πραγματοποιείται μόνο η τελική έψηση.

5. Αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησης άρτου. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ρύθμιση απαγόρευε αφ ενός την πώληση άρτου σε ιχθυοπωλεία, περίπτερα, κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία και παντοπωλεία και αφ ετέρου σε καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα ή ποτά. Αν το πρατήριο άρτου δεν αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα επιτρέπεται η ίδρυσή του σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών, σε χώρο σαφώς διαχωρισμένο.

6. Καταργείται η υποχρέωση διατήρησης προς πώληση μεμονωμένων τεμαχίων προϊόντος που αποτελεί μέρος προωθητικής ενέργειας η οποία προϋποθέτει την αγορά δύο συσκευασιών.

7. Διατηρείται ο καθορισμός των ισχυουσών εκπτωτικών περιόδων (δύο τακτικές εκπτωτικές περίοδοι Χειμώνα και Καλοκαίρι και δύο ενδιάμεσες 10ήμερες εκπτωτικές περίοδοι τον Μάιο και τον Νοέμβριο) ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία σε κάθε επιχείρηση να προβεί σε πώληση εμπορευμάτων σε μειωμένες τιμές πέραν αυτών των περιόδων.

8. Αίρεται η απαγόρευση συστέγασης και συλλειτουργίας ποτοποιείου – αποσταγματοποιείου – οινοποιείου.
Αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, το θέμα αυτό παγώνει μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *