ροή ειδήσεων

Το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ και απαιτεί αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ΤΩΡΑ!


Τα ψέμματα,τα άλλοθι και οι δικαιολογίες τελείωσαν μαζί με το τρίτο μνημόνιο....
Στο ΥΠΕΘΑ πρέπει να το πάρουν απόαφαση ότι η εποχή της θεωρίας και των σεναρίων τελείωσε ανεπιστρεπτί και είναι επείγον να περάσουν στην εποχή της δράσης. Με δυο λέξεις: αναδιοργάνωση τώρα!

Όχι σαν κι αυτή που έγινε επί εποχής Πάνου Παναγιωτόπουλου ως ΥΕΘΑ και Μ.Κωσταράκου στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Αναδιοργάνωση σαν κι αυτή που είχε στο μυαλό και παρουσίαζε στα γραπτά του και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο σημερινός ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας. Μαζικό κλείσιμο μονάδων που αποδεδειγμένα δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΔ. Πριν εμπλακεί ενεργά με την καθημερινή πολιτική πραγματικότητα ο απόστρατος των τεθωρακισμένων έκανε λόγο για μεγάλες δυνατότητες περικοπών. Είχαν γραφτεί και ακουστεί αριθμοί που ξεπερνούσαν τα 400 στρατόπεδα σ΄ όλη την Ελλάδα.

Στα συρτάρια του υπουργικού γραφείου του ΥΦΕΘΑ, υπάρχει έτοιμη μελέτη για την αναδιοργάνωση. Έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Οι γενικότερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις δεν επέτρεπαν φαίνεται την υλοποίησή της. Η υπογραφή του τρίτου και σκληρότατου μνημονίου κάνει την ανάγκη ενεργοποίησης όσων προβλέπονται στην μελέτη τουΥΦΕΘΑ επιτακτική! Οι ΕΔ είναι υποχρεωμένες να παρουσιάσουν περικοπές τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Οι δανειστές έχουν επικεντρώσει στις “μειώσεις δαπανών από το προσωπικό”, κάτι που δεν μπορεί να είναι επιθυμία της όποιας κυβέρνησης υπάρχει στη χώρα. Συνεπώς θα πρέπει η ηγεσία ,πολιτική και στρατιωτική, αστραπιαία να προχωρήσει σ΄ όλες εκείνες τις κιηνήσεις που θα κάνουν τις ΕΔ πραγματικά πιο φθηνές και σίγουρα πιο αποτελεσματικές.

Δεν λέμε ότι θα είναι εύκολη υποόθεση. Δεν ξεχνάμε ότι σχέδια υπήρξαν πολλά και στο παρελθόν για “αναδιοργανώσεις μέχρι το …κόκκαλο”. Δεν άγγιξαν …ούτε επιδερμίδα. Οι συγκρούσεις που θα προκαλέσει μια ριζική αναδιοργάνωση των ΕΔ με τοπικές κοινωνίες και συμφέροντα θα είναι σφοδρή. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτοί που έχουν την ευθύνη της υλοποίησης των σχεδίων αναδιοργάνωσης θα αντέξουν σ΄ αυτές τις πιέσεις.

Για τον Νίκο Τόσκα, σήμερα ΥΦΕΘΑ θα είναι η δεύτερη και τελευταία ευκαιρία. Την πρώτη την έχασε ως διευθυντής του γραφειου του Πάνου Μπεγλίτη ,όταν ο τελευταίος ήταν ΑΝΥΕΘΑ. Παραιτήθηκε. Η υπουργοποίησή του στην “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση του δίνει την δεύτερη ευακιρία να υλοποιήσει αυτά που δημοσίως έχει υποστηρίξει.

Τι δήλωσε ο ΥΦΕΘΑ για τις περικοπές

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό στο “Κόκκινο” ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας ρωτήθηκε για τις περικοπές που ζητούν οι δανειστές και αναφέρθηκε στο κλείσιμο των στρατοπέδων:

“Ο εξορθολογισμός θα προέλθει από μείωση του υλικού που έχουμε. Και έχουμε πάρα πολύ υλικό, ένα μείγμα πολύ σύγχρονου υλικού και πολύ παλιού. Υπάρχουν αιτήσεις από διάφορες χώρες να τους πουλήσουμε διάφορα πράγματα. Υπάρχει η δυνατότητα να μειωθούν τα 1000 στρατόπεδα που έχουμε στην Ελλάδα και έτσι να μειώσουμε λειτουργικές δαπάνες. Υπάρχει δυνατότητα να μειώσουμε σπατάλες διότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμη σπατάλες, μπορεί να μειώθηκαν και αυτό να είναι το «επίτευγμα» των προηγούμενων κυβερνήσεων που μείωναν τους μισθούς γιατί αυτή ήταν η εύκολη λύση και δεν προσπαθούσαν να μειώσουν, να κάνουν άλλες δομικές αλλαγές που θα έφερναν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά θα έπαιρνα λίγο χρόνο παραπάνω”.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *