ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ: ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ!!!



Το απόλυτο χάος άφησαν πίσω τους οι μετανάστες στην Κω,.... στο στάδιο του νησιού «Ανταγόρας», όπου ο δήμος έχει παραχωρήσει προσωρινά στην Αστυνομία που στεγάζει εκεί την Υπηρεσία Ασύλου.

Έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν την Τρίτη στο δημοτικό γήπεδο, οι αστυνομικές δυνάμεις, μη μπορώντας να συγκρατήσουν το εξαγριωμένο πλήθος αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το στάδιο, αφήνοντάς το στο έλεος των μεταναστών.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το protothema.grσυνεργεία του δήμου φαίνονται να καθαρίζουν τους χώρους του σταδίου, όπου είχε στεγαστεί προσωρινά η Υπηρεσία Ασύλου.
Σημαντικά έγγραφα βρίσκονται πεταμένα και σκισμένα στο πάτωμα, χαρτιά και μπουκάλια νερού βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σημείο, ενώ φθορές έχουν προκληθεί τόσο στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, όσο και σε αντικείμενα κι άλλα είδη.
Υπενθυμίζεται πως για να αποκατασταθεί η τάξη, έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ μεταναστών κι αστυνομικών, χρειάστηκε η επέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ που έφτασαν την Τρίτη με C-130 στο νησί της Κω.






Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς -σε πρώτη φάση- και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων, επισπεύδονται, καθώς οι λιμενικές κι αστυνομικές αρχές στο Αιγαίο εδώ και πολύ καιρό έχουν αποστείλει κραυγή απόγνωσης για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά προς την Πολιτεία.





Σήμερα η κατάσταση έχει ηρεμήσει, όμως, η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη με το δημοτικό στάδιο της Κω να έχει μετατραπεί από το βράδυ της Τρίτης σε γραφείο ταυτοποίησης, με τους μετανάστες, ενώ χθες αρνούνταν κατηγορηματικά να σχηματίσουν ουρές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, σήμερα να συγκεντρώνονται σε σειρές και να τηρούν την τάξη.


Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέχρι και την Πέμπτη περίπου 4.000 μετανάστες να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι εν συνεχεία να αποχωρήσουν από το νησί με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.
Για να κατανοήσει κανείς την «τρέλα» με την οποία έρχονται καθημερινά οι αρμόδιες αρχές κι υπηρεσίες αρκεί να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στην πόλη της Κω βρίσκονται πάνω από 7.000 μετανάστες, ενώ νέες καραβιές έφτασαν και σήμερα στο νησί, όταν οι μόνιμοι κάτοικοι στο κέντρο είναι 17.000 κι ολόκληρος ο πληθυσμός ανέρχεται στις 33.000!



Οι νέες εικόνες ντροπής που ξέσπασαν στην Κω με αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες, προκειμένου να ηρεμήσουν το εξαγριωμένο πλήθος, έκαναν τον γύρο του κόσμου κι έγιναν πρώτο θέμα σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ.


Μάλιστα, στα επεισόδια που εκδηλώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Κω εκατοντάδες μετανάστες ξέσπασαν την οργή τους πετώντας αντικείμενα σε κινούμενα και σταθμευμένα οχήματα, αλλά και προκαλώντας ζημίες σε καταστήματα. Αφορμή για τις απίστευτες σκηνές στάθηκε η απόφαση των Αρχών οι μετανάστες, που είχαν βρει καταλύματα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, να μεταφερθούν στο στάδιο του νησιού «Ανταγόρας».
Οι μετανάστες, που προέρχονται κυρίως από τη Συρία, ωστόσο, αρνήθηκαν να μπουν στο γήπεδο, το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τους φιλοξενήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη καθυστέρηση των Αρχών κι επί ώρες απαιτούσαν να μπουν στο κτήριο της Αστυνομίας για να πάρουν τα έγγραφα τους και να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα, η αστυνομία να κάνει χρήση πυροσβεστήρων, που κλιμάκωσε την ένταση, κι εν συνεχεία οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε κατάληψη του Αστυνομικού Τμήματος και να κατεβάσουν ρολά.









Δήμαρχος Κω: Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει την πλήρη ευθύνη
Στο μεταξύ, σε σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, έκανε λόγο για μερική αποκατάσταση της τάξης στο νησί, ενώ επανέλαβε τον φόβο πως εάν δεν γίνει κάτι άμεσα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χυθεί αίμα και συνέστησε στους πολίτες «ψυχραιμία». «Οι κάτοικοι πλέον δεν αντέχουν άλλο. Απευθύνω έκκληση να δείξουν αυτοσυγκράτηση, διότι η δράση προκαλεί κι αντίδραση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.


Ο κ. Κυρίτσης, μάλιστα, μιλώντας στο protothema.gr την Τρίτη, εξαπέλυσε τα πυρά του προς την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατηγορώντας την ότι δημιούργησε ένα «άθλιο γκέτο».


«Η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κατηγορεί την Κω και τον δήμαρχο και μάλιστα αποφεύγει και να μας μιλήσει. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει την πλήρη ευθύνη κι είναι εκείνη που δημιούργησε αυτή την κατάσταση στην Κω. Είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις της κυβέρνησης είναι τελείως διαφορετικές από τη στάση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου. Δημιούργησε ένα άθλιο γκέτο που από την αρχή τής επισημάναμε πως είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Το κράτος είναι παντελώς απόν πλην συγκεκριμένων υπουργών, που έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και βοηθούν», τόνισε.









Τι απαντά η Χριστοδουλοπούλου
Η απάντηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, που ενώ την Τρίτη συνέβαιναν όλα αυτά τα έκτροπα δεν εμφανίστηκε πουθενά, ήρθε μία ημέρα μετά, μέσα από δήλωσή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στο φύλλο της Τετάρτης.


«Ο δήμαρχος της Κω έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του», σχολιάζει η κυρία Χριστοδουλοπούλου, απαντώντας στις κατηγορίες που της επιρρίπτει ο κ. Κυρίτσης, προσθέτοντας πως ο ίδιος «σαμπόταρε τη λύση του ξενοδοχείου Captain Elias και κάθε άλλη λύση φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ροές».


«Και τώρα που κατάλαβε ότι μ’ αυτήν την τακτική δεν κατάφερε τίποτα, απειλεί, υβρίζει και παραπληροφορεί», επισημαίνει, ακόμη, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προτρέποντάς τον να «ασχοληθεί επιτέλους με το νησί όπως έχει καθήκον και ας συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος, με τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κω».









































Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/8/15 08:21

    να στειλουν τους υπαλληλους της βουλης με τους 15 μισθους να τα καθαρισουν.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/8/15 13:17

    ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ?ΔΗΛ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΥΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ?ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕ ΛΕΩ ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΠΑΝ!!ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΣΥΝΕΒΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *