ροή ειδήσεων

Ρόδος: Καθαρός εμπρησμός η φωτιά στο Τσαίρι - πέντε μέτωπα ταυτόχρονα



Δύο μόλις μέρες μετά την επικίνδυνη φωτιά κοντά στον Άγιο Σουλά,... η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οφείλεται σε καθαρό εμπρησμό, μια νέα φωτιά η οποία μάλιστα ξεκίνησε από πέντε σημεία ταυτόχρονα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην ΡΟΔΙΑΚΗ, έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο μια από τις πιο όμορφες δασικές περιοχές της Ρόδου.

Η φωτιά κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ξέσπασε σε απόσταση περίπου 80 μέτρων μακριά από τον δρόμο και πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού στην περιοχή επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι.

Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, των εθελοντών, του Δήμου, της Περιφέρειας και των απλών πολιτών, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Λίγο μετά τις 19.35 ο καλός συντονισμός των δυνάμεων της πυροσβεστικής κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Η φωτιά υπολογίζεται ότι έκαψε περίπου 100 στρέμματα ατόφιου δάσους. Στην περιοχή θα παραμείνουν όλη τη νύχτα ισχυρές δασοπυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

rodiaki
madata.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *