ροή ειδήσεων

Βάζουν ζώνη ανάλυσης φωνής, ορμονών και συμπεριφοράς στους εργαζόμενους



Πίσω από της ερμητικά κλειστές πόρτες εταιριών κολοσσών,... χαράσσεται από την αρχή το μέλλον του εργασιακού περιβάλλοντός ή του νέου Big Brother με όρους που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα...

Μεγάλες βρετανικές τράπεζες, hedge funds, συμβουλευτικές και τηλεφωνικές εταιρείες εγκαθιστούν συσκευές και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στον αθλητισμό, για να παρακολουθούν τους καρδιακούς παλμούς, την συμπεριφορά, την ορμονική σύσταση αλλά και να αναλύουν την φωνή των εργαζομένων τους, ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα της κατάστασης που βρίσκονται όταν εργάζονται.

Σύμφωνα με τον Chris Brauer, του πανεπιστημίου του Λονδίνου, "οι μεγάλες ομάδες σε διάφορα αθλήματα τοποθετούν στους αθλητές συσκευές που παρακολουθούν την συμπεριφορά τους στο γήπεδο, στο σπίτι, όταν κοιμούνται και όταν τρώνε. Και οι χώροι εργασίας κινούνται προς αυτό το μοντέλο".

Με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, οι εταιρείες θα έχουν την δυνατότητα να αναλύουν την συμπεριφορά του εργαζόμενου στην δουλειά, ενώ όσοι ήδη δοκίμασαν την συγκεκριμένη τακτική, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι γίνονται πιο ανταγωνιστικοί με αυτό τον τρόπο.

"Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται σε κάποια μεγάλα hedge funds", αναφέρει ο John Coates, νευρολόγος στο Κέμπτριτζ και πρώην εργαζόμενος στην Goldman Sachs trader.

Με την βοήθεια της επιστήμης θα μπορεί να διαγνωστεί πότε στον εργαζόμενοι έχει εκλυθεί μεγάλη ποσότητα τεστοστερόνης, μία ορμόνη που αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βοηθά τους ανθρώπους να παίρνουν μεγαλύτερα ρίσκα ή πότε θα αυξάνεται κορτιζόλη, που είναι η ορμόνη του στρες και παράγει τα αντίθετα αποτελέσματα. "Πρέπει να ξέρει κανείς πότε να διαπραγματεύεσαι και πότε να πηγαίνει σπίτι του", αναφέρει ο Coates.

"Κάνουμε αναλύσεις φωνής σε πραγματικό χρόνο" λέει ο CEO Ben Waber. Το σύστημα επεξεργάζεται στοιχεία, όπως πόσο ενδιαφέροντα είναι αυτά που λέει ο εργαζόμενος, πόσο δυνατά μιλάει και αν ακούγεται αγχωμένος. Επίσης μελετάμε πόσο συνεργάζεται με άλλους εργαζόμενους", σημειώνει.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *