ροή ειδήσεων

Ξενοδόχοι κατά συμφωνίας: Κίνδυνος να πολλαπλασιαστούν τα παράνομα καταλύματα



Επείγουσα επιστολή προς τον κ. Σταθάκη και την κα Κουντουρά...

Υποστηρίζουν ότι η κατάργηση της σχετικής διάταξης, με την οποία τουριστικό κατάλυμα θεωρείται ακίνητο που εκμισθώνεται για προσωρινή διαμονή για λιγότερο από 30 μέρες, θα φέρει τα πάνω κάτω στον κλάδο του τουρισμού

Την αντίθεση της με τις ρυθμίσεις στον χώρο των τουριστικών καταλυμάτων, που περιλαμβάνονται στην υπό συζήτηση συμφωνία στη Βουλή, εκφράζει με επείγουσα επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.


Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι η κατάργηση της σχετικής διάταξης, με την οποία τουριστικό κατάλυμα θεωρείται ακίνητο που εκμισθώνεται για προσωρινή διαμονή για λιγότερο από 30 μέρες θα φέρει τα πάνω κάτω στον κλάδο του τουρισμού, αφού όπως υποστηρίζουν, θα πολλαπλασιαστούν τα παράνομα καταλύματα.

«Η πρόβλεψη μιας ελάχιστης διάρκειας της μισθώσεως κάτω από την οποία αυτή θα θεωρείται τουριστική και επομένως το κατάλυμα θα πρέπει να τύχει αντικειμενικό κριτήριο διάκρισης των καταλυμάτων και επομένως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της δυνατότητας ελέγχου των παρανόμων καταλυμάτων και της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. Με την παραξενοδοχία, λόγω οικονομικής κρίσης, ήδη να ακμάζει δεν τολμούμε καν να φανταστούμε τι θα συμβεί στην περίπτωση που θα καταργηθεί και το ελάχιστο αυτό κριτήριο διάκρισης».

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η κατάργηση της διάταξης της ενιαίας αντιμετώπισης όλων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως νομικής μορφής και ειδικότερα η εξαίρεση από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα αποβεί καταστροφική για τις επιχειρήσεις αυτές.

Στο πλαίσιο των παράνομων τουριστικών ενοικιάσεων, την περασμένη εβδομάδα 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με θέμα, «Παράνομες ενοικιάσεις κατοικιών στη Μεσσηνία μέσω ιστοσελίδων».

Οι βουλευτές αφού αναφέρουν ότι πρόκειται για μείζον θέμα, που αφορά «ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικά στα τουριστικά νησιά, όπως τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα αλλά και την Πελοπόννησο και την Χαλκιδική», επισημαίνουν ότι «τα διαφυγόντα έσοδα για τον τουρισμό της χώρας και το Ελληνικό Δημόσιο από την παράνομη μίσθωση εξοχικών και πολυτελών κατοικιών ετησίως ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος και εκτιμήσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος». 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/15 20:16

    σας πειραξαν τα σπιτια ε, εννω εσεις προσφερεται πολλα στη τοπικη κοινωνια. με τους φτωχους πελατες να μενουν μεσα και σαν προσωπικο πολωνους μαθητες που δουλευουν τζαπα. Οι τουριστες που μενουν σε σπιτια βγαινουν εξω και προσφερουν τουλαχιστων και κατι. Φτανει πια με τα αισχοι που εχετε χτιζει στα ομορφοτερα μεροι και την μολυνση σας. Μιλατε και απο πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *