ροή ειδήσεων

ΒΟΜΒΑ… ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ! Γιατί το δημόσιο θα αναγκαστεί να μας επιστρέψει λεφτά που πληρώσαμε για τον ΕΝΦΙΑ


Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση....
Τα πάνω – κάτω στον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επηρεάσει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται:
* Μείωση του αφορολογήτου του συμπληρωματικού φόρου, που σήμερα είναι 300.000 ευρώ. Αν μειωθεί το αφορολόγητο στις 200.000 ευρώ, ο φόρος θα επεκταθεί σε άλλους 250.000 ιδιοκτήτες. Δηλαδή τον συμπληρωματικό φόρο θα πληρώσουν περίπου 580.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
* Αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου. Δηλαδή να παραμείνει το αφορολόγητο στις 300.000 ευρώ, όμως θα αυξηθούν, ακόμη και να διπλασιαστούν οι συντελεστές του φόρου.
*Παρεμβάσεις στους συντελεστές υπολογισμού του κυρίου φόρου με μείωση των συντελεστών για κατοικίες με χαμηλή αντικειμενική αξία και αύξηση συντελεστών για τις ακριβές κατοικίες.

Ο εισπρακτικός στόχος, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι να παραμένει στα 2,6 δισ. ευρώ και όλος ο φόρος θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 προκειμένου να υπολογιστεί στα έσοδα του 2015

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει συναγερμός για τον ΕΝΦΙΑ. Και αυτό γιατί είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η εισπραξιμότητα του φόρου να κινηθεί πολύ χαμηλότερα από το 70%, που εξασφαλίζει το ποσό των 2,6 δισ. ευρώ

Το δυσμενές σενάριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μιλάει και για υποχρέωση του κράτους να βρεθεί στη θέση να επιστρέψει σε φορολογούμενους κομμάτι του ΕΝΦΙΑ που έχει καταβληθεί εφόσον τελεσφορήσει η προσφυγή ιδιοκτητών στις δικαστικές αρχές.

Η συγκεκριμένη προσφυγή αφορά τη διαφορά του φόρου ανάμεσα στο ποσό που προκύπτει μεταξύ των αντικειμενικών και των εμπορικών αξιών με βάση τις οποίες έχει υπολογιστεί ο φόρος την τελευταία διετία.

Η κυβέρνηση αν και είχε την υποχρέωση να προβεί σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μέχρι το τέλος Μαϊου, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΣτΕ, η πρώην αναπληρωτής υπουργός μίλαγε για δικαιότερο και αναλογικότερο ΕΝΦΙΑ, αλλά από το 2016.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *