ροή ειδήσεων

Η “καταραμένη” νησίδα – Ανατριχιαστικές μνήμες θυμάτων – Ανύπαρκτη η Δημοτική Αρχή…



Την ονομάζουν... "καταραμένη". Είναι η νησίδα που υπάρχει απέναντι από το ξενοδοχείο 'Μιραμάρε'.... επί της λεωφόρου Ρόδου - Καμείρου (προς το αεροδρόμιο) ανάμεσα στις παρόδους Κανδάλου και Τριόπα.

Δεκάδες τροχαία έχουν σημειωθεί σε αυτή την νησίδα (ένθεν και ένθεν του δρόμου) πολλά τα θύματα που έχασαν την ζωή τους κοντά σε αυτή τη νησίδα, πολύ αίμα στην άσφαλτο έχει χυθεί σε αυτή την περιοχή.

Καθημερινά καταγράφονται συνεχώς νέα ατυχήματα. Μικρο-συγκρούσεις, τροχαία, τρακαρίσματα, ζημιές.

Αν δεν είχε τόσο μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση -κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες- θα είχε... "στοιχειώσει" τους περίοικους και τους επιχειρηματίες που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους εκεί.

Αποτελεί μία ακόμη "καρμανιόλα" από τις πολλές που έχει η Ρόδος.

Η σήμανση είναι ελλιπής, οι διερχόμενοι οδηγοί με τα οχήματα (Ι.Χ. λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.) είτε αναπτύσσουν ταχύτητες, είτε επιχειρούν να κάνουν προσπέραση, είτε σταθμεύουν παράνομα, είτε προσπαθούν να κάνουν επιτόπια στροφή ενώ απαγορεύεται.

Οι "αρμόδιοι" είναι πάντα ανύπαρκτοι. Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου έχει καταθέσει υπομνήματα και έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις τόσο στον Δήμο Ρόδου, όσο και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και στην Τροχαία και τις λοιπές υπηρεσίες που είναι συναρμόδιες, για την βελτίωση της σήμανσης, τους ελέγχους και την ανάγκη παρέμβασης σε καίρια σημεία όπου απαιτείται.

Η σημερινή κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια όπως και πριν από δεκαετία. Οι αιτίες για τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα με ή χωρίς θύματα, είναι πολλές και συνδέονται όλες μεταξύ τους: ανύπαρκτοι έλεγχοι, ελλιπής σήμανση, ανεξέλεγκτη ενοικίαση οχημάτων σε ξένους τουρίστες που δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου του νησιού, επικίνδυνη οδήγηση, κ.ά.

Ψάχνουμε τους 'αρμόδιους' αλλά πουθενά. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου πρέπει να παρέμβουν σε όλα τα σημεία - 'καρμανιόλες' της Ρόδου και σε συνεργασία με τις λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν λύσεις.

Το βασανιστικό ερώτημα όμως παραμένει: ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ;

Π.Ντ.








aegeantoday.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/15 23:56

    "Οι διερχόμενοι οδηγοί με τα οχήματα (Ι.Χ. λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.) είτε αναπτύσσουν ταχύτητες, είτε επιχειρούν να κάνουν προσπέραση, είτε σταθμεύουν παράνομα, είτε προσπαθούν να κάνουν επιτόπια στροφή ενώ απαγορεύεται"
    Κατα τα αλλα ψαχνουμε τους αρμοδιους για να τους φορτωσουμε ευθυνες.Κατα τα αλλα η νησιδα ειναι στοιχειωμενη.Βεβαια φταιει και ο Θεος που δεν βοηθαει παρολο που πολλοι οδηγοι εχουν φορτωσει τον καθρεφτη τους με τους Αγιους Παντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/8/15 01:46

    Πολλή δίκιο ο φίλος παιδιά από εμάς ξεκινάνε όλα πάρτε το χαμπάρι και ας είμαστε και εμείς πιο προσεχτικη πόσοι έχουν κάνει αναστροφή σε αυτό το σημείο πόση τρέχουν?????????? Αν γίνει το κακό ξεκινάμε που είναι η αστυνομία που είναι που είναι και που είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/8/15 21:40

    Τι φταίει η νησίδα με τα ωραιότατα δέντρα; 9 στα 10 ατυχήματα γίνονται ξημερώματα, αν αυτό σας λέει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *