ροή ειδήσεων

Φοροδιαφυγή παντού! Η μια στις δύο επιχειρήσεις «κλέβει» το ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές [πίνακες]



Σοκαριστικά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τους ελέγχους...
που έγιναν στις τουριστικές περιοχές τις τελευταίες ημέρες, καθώς η φοροδιαφυγή σαρώνει.

Μάλιστα, η παραβατικότητα στους δημοφιλείς προορισμούς σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσε το 54%. Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Χαρακτηριστικό είναι πως στους 3.672 μερικούς επιτόπιους ελέγχους, από συνεργεία των ΔΟΥ και της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, από τις 3.620 επιχειρήσεις που «επισκέφθηκαν» οι ελεγκτές, διαπιστώθηκαν συνολικά 1.956 παραβάσεις σε 641 επιχειρήσεις.



Συγκεκριμένα, στους 3.387 ελέγχους των ΔΟΥ, διαπιστώθηκαν 1.484 παραβάσεις σε 532 επιχειρήσεις, οι οποίες αφορούν σε ποσοστό 90% τη μη έκδοση, ή την ανακριβή έκδοση στοιχείων. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στους κλάδους της εστίασης, διασκέδασης και του τουρισμού. Παράλληλα, τα αποτελέσματα των ελέγχων φανερώνουν αυξανόμενη παραβατικότητα τις βραδινές ώρες.





Επιπλέον, από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, έγιναν 285 έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκαν 472 παραβάσεις σε 109 επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, σε τουριστικές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Αχαΐα, η Πρέβεζα, η Αιτωλοακαρνανία και η Λευκάδα.



iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *