ροή ειδήσεων

Τραγική η κατάσταση με τους μετανάστες και στη Λέρο - Μωρά κοιμούνται σε χαρτόνια



Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταφτάσει στο νησί περισσότεροι από 1.000 μετανάστες...Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά ελληνικά νησιά με τους εκατοντάδες μετανάστες οι οποίοι καταφτάνουν σε καθημερινό επίπεδο.

Εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από την Κω συγκλονίζουν, με τις τοπικές αρχές να προειδοποιούν πως αν η Πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα, τότε οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν ίσως είναι ανεξέλεγκτες.

Δεν είναι, όμως, μόνο η Κως η οποία πασχίζει να αντιμετωπίσει τα τεράστια ζητήματα που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Προβλήματα υπάρχουν και στη Λέρο όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν καταφτάσει περισσότεροι από 1.000 μετανάστες.

Τα άτομα αυτά κοιμούνται σε χώρους μέσα και έξω από το Λιμεναρχείο του νησιού, αλλά και στους γύρω δρόμους, στην περιοχή Λακκί.



Ειδικότερα, σύμφωνα με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου, περισσότεροι από 427 πρόσφυγες βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην αυλή του Λιμεναρχείου.

Στις παρακάτω φωτογραφίες καταγράφονται οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν οικογένειες και παιδιά, περιμένοντας να πάρουν τα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν αν συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Δεκάδες παιδιά κοιμούνται το βράδυ σε χαρτόνια, δεν έχουν ένα μέρος για να πλυθούν, ενώ η τουαλέτα είναι χαλασμένη...











protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *