ροή ειδήσεων

Γιατί η Google δε θέλει να αποκαλύψει τους μισθούς των εργαζομένων;



Η πρώην εργαζόμενη της εταιρείας που έκανε τη διοίκηση της Google να χάσει τον ύπνο της....
Μέχρι τώρα ο «τόπος συνάντησης» των εργαζομένων που ήθελαν να μοιραστούν ανώνυμα κάποια ιστορία της εταιρείας του ήταν το Glassdoor, η ιστοσελίδα που ασχολείται με τις συνθήκες στην αγορά εργασίας παγκοσμίως.

Η Erica Baker, πρώην υπάλληλος της Google, δημιούργησε έναν ακόμα τόπο ώστε οι Αμερικάνοι να μιλήσουν για ένα απ’ τα θέματα «ταμπού». Το θέμα αυτό δεν είναι άλλο απ’ τον μισθό τους.

Σύμφωνα με έρευνες, η αμερικάνικη κουλτούρα είναι πολύ κλειστή σε ότι αφορά τα θέματα μισθολογικών αποδοχών. Το 43% των παντρεμένων ζευγαριών δεν ξέρει ακριβώς πόσα χρήματα παίρνει ο σύντροφός τους και είναι ένα απ’ τα «απαγορευτικά» θέματα συζητήσεις μεταξύ οικογενειών και φίλων και φυσικά μεταξύ συναδέλφων.

Ο ομοσπονδιακός νόμος δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να μιλούν ανοιχτά για τις συνθήκες εργασίας τους (συμπεριλαμβανομένου και του μισθού) και αυτό ακριβώς έκαναν και οι εργαζόμενοι της Google.

Η Baker δημιούργησε ένα αρχείο στο οποίο μπορούσαν οι εργαζόμενοι να καταγράφουν τον μισθό τους. Σύμφωνα με την Baker, η διοίκηση «φρίκαρε» με την κίνηση αυτή και μοιράστηκε την ιστορία στο Twitter.

Μόλις η Baker δημιούργησε το αρχείο και μαθεύτηκε δέχτηκε ένα τηλεφώνημα της απ’ την supervisor.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *