ροή ειδήσεων

Το Harper's Bazaar προτείνει εννέα ελληνικά νησιά για διακοπές



Ποιο νησί θεωρεί η βρετανική ιστοσελίδα ότι έχει τις καλύτερες παραλίες... - Ποιο προτείνει για το φαγητό του, ποιο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές και ποιο είναι το ενδεδειγμένο για σύντομες διακοπέςΗ Σαντορίνη, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Αστυπάλαια, η Ρόδος, η Μύκονος, η Ιθάκη, η Άνδρος και η Ζάκυνθος, είναι τα εννιά ελληνικά νησιά που επέλεξε το βρετανικό Harper's Bazaar να συστήσει στους αναγνώστες του για τις διακοπές τους. Το κάθε νησί είναι ξεχωριστό για κάποιο λόγο, είτε για το καλό φαγητό, είτε για τα αξιοθέατα, είτε για την ιστορία του.




1. Σαντορίνη. Το ελληνικό νησί με την καλύτερη θέα. Το ηφαιστειογενές νησί για το οποίο οι ντόπιοι κάτοικοι πιστεύουν ότι είναι η χαμένη Ατλαντίδα. Παραλίες με σκουρόχρωμη άμμο, γραφικά χωριά και η καλύτερη θέα από τα υψηλότερα σημεία του νησιού, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Μεσόγειο, γνωστό νησί και για το μαγικό του ηλιοβασίλεμα.



2. Κρήτη. Το καλύτερο φαγητό. Εδώ ο επισκέπτης θα ανακαλύψει τις μυρωδιές από λαχταριστά σύκα, νόστιμα φιστίκια, ελιές, ντομάτες και πιπεριές, που παράγει η κρητική γη και υπάρχουν σε όλα τα μενού των εστιατορίων. Το καλύτερο φαγητό θα το βρει ο επισκέπτης που θα αναζητήσει τις μικρές γραφικές ταβέρνες, εκεί που τρώει και ο ντόπιος πληθυσμός.




3. Κέρκυρα. Το ιδανικό νησί για οικογενειακές διακοπές. Παρόλο που το νησί είναι γνωστό στην βρετανική αγορά για τα «οργανωμένα πακέτα διακοπών», εν τούτοις δεν έχει χάσει το τοπικό στοιχείο που το καθιστά ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές, ενώ η νόστιμη ντόπια κουζίνα και οι φιλόξενοι κάτοικοι είναι πάντα στα «συν» του νησιού.




4. Αστυπάλαια. Το νησί που ταιριάζει σε όσους αγαπούν την απλότητα. Ένα μικρό νησί, καθόλου τουριστικό με την εμπορική έννοια του όρου, διατηρεί τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Μικρά άσπρα σπίτια με γαλάζια παράθυρα και ένα καταπληκτικό Ενετικό κάστρο, κάνουν την Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, «ακαταμάχητη» για την απλότητά της!



5. Ρόδος. Εδώ η Ιστορία είναι παντού. Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων είναι γνωστή για τα ιστορικά μνημεία της, η Παλιά Πόλη με το Κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών και τα μουσεία του νησιού θα αποζημιώσουν τους λάτρεις της Ιστορίας, ενώ ένα σύντομο ταξίδι στην γειτονική Λίνδο, θα ενθουσιάσει εκείνους που αγαπούν τους αρχαιολογικούς χώρους.



6. Μύκονος. Το σωστό μέρος για όσους αγαπούν το ξενύχτι! Το πανέμορφο νησί είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των πάρτι και της νυχτερινής ζωής. Το Caprice bar είναι το μέρος με την όμορφη θέα για να πιει κανείς το ποτό του και να ατενίζει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.



7. Ιθάκη. Για σύντομες διακοπές. Το μικρό νησί του Οδυσσέα, περιγράφεται και ως «μικρή Κεφαλονιά», αφού είναι δίπλα στην Κεφαλονιά και είναι εύκολο να το εξερευνήσει ο επισκέπτης που έχει λίγο χρόνο στην διάθεσή του. Μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες οι τουρίστες θα περιηγηθούν στο Βαθύ, την πρωτεύουσα του νησιού και σε άλλες μικρότερες όμορφες πόλεις, όπως το Κιόνι, οι Φρίκες και ο Σταυρός.






8. Άνδρος. Ιδανικό νησί για εκείνους που αγαπούν το περπάτημα, με μικρούς καταρράκτες, που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο νησί των Κυκλάδων, διαθέτει πολλά μονοπάτια για περπάτημα. Τα μονοπάτια ξεκινούν από την ακτή και περνούν μέσα από μικρά γραφικά χωριά του νησιού.




9. Ζάκυνθος. Έχει τις καλύτερες παραλίες. Η βρετανική ιστοσελίδα αναφέρεται στην δημοφιλή παραλία «Ναυάγιο», που ο επισκέπτης μπορεί να πάει μόνο μέσω θαλάσσης, συνήθως με καΐκι. Η βρετανική ιστοσελίδα κάνει λόγο και για την παραλία «Γέρακα», στην οποία κάποιοι τυχεροί μπορεί να συναντήσουν και τις «διάσημες» χελώνες καρέτα - καρέτα, αφού η παραλία είναι μία από τις πολλές του νησιού, όπου οι χελώνες επιλέγουν για να γεννήσουν τα αβγά τους.



protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *