ροή ειδήσεων

Oι νικητές της 1ης ιστιοδρομίας της Aegean Regatta



Στο Βαθύ της Σάμου βρίσκονται τα 77 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους...
που συμμετέχουν στην Aegean Regatta 2015, με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του αγώνα.

Το πρωί της Κυριακής (24/8) πήραν την εκκίνηση από τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου και άνοιξαν πανιά για τη Σάμο σε μία ιστιοδρομία 75 ναυτικών μιλίων.

Ο άνεμος ήταν ευνοϊκός για τα σκάφη με ένταση που έφτασε και τα 20 μίλια και κατεύθυνση που άλλαζε από βορειοδυτικός σε βορειοανατολικός, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ιστιοπλόους να κάνουν μία γρήγορη διαδρομή και να χαρούν την ομορφιά του αγώνα.

Πρώτο έφτασε στο Βαθύ το σκάφος Jinetera, ένα τέταρτο πριν τις έξι το απόγευμα ενώ οι τερματισμοί των υπολοίπων σκαφών συνεχίστηκαν ως και λίγη ώρα πριν από το μεσάνυχτα!

Στην κατηγορία ORC πρώτο στην 1η ιστιοδρομία ήταν το JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και τις δύο επόμενες θέσεις πήραν το URSUS MINOR του Στέλιου Νούτσου και το ΑΝDARIN του Δημήτρη Ναθαναήλ.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC International πήρε το COSA NOSTRA με κυβερνήτη τον Δημήτρη Πετρά, δεύτερο ήταν το TAMUMM-MARINE SHOP με κυβερνήτη τον Αντώνη Κατιγιαννάκη και μετά το NO RESPECT του Δανιήλ Αλχανάτη.

Τέλος στην κατηγορία ORC Club καλύτερο ήταν το EL VIENTO του Ηλία Κοβατζή, ακολούθησε το QUASARDUROSTICK με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο και τρίτο ήταν το KOURSAROS του Γιάννη Λαμπριανίδη.

Το βράδυ της Δευτέρας στο Βαθύ θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές της 1ης ιστιοδρομίας και την Τρίτη το πρωϊ θα δοθεί η εκκίνηση για την 2η ιστιοδρομία, από το Βαθύ στο Πυθαγόρειο της Σάμου απόστασης 23 ναυτικών μιλίων.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχουν προγραμματιστεί στο Βαθύ μία σειρά εκδηλώσεων ξεκινώντας από το μεσημέρι με πάρτι στην παραλιακή και μετά ακολουθούν events στους εμπορικούς δρόμους της πόλης από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, με μουσική, κεράσματα και ειδικές τιμές για τα πληρώματα της Aegean Regatta. Στις 21:00 θα παρουσιαστεί χορός συρτάκι με την συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του νησιού σε μία ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της παραλιακής Βαθέος και το εορταστικό κλίμα θα ολοκληρωθεί στις 22:00 με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη της Σάμου από τον Σύλλογο Εστίασης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διοργανωτές της "Ρεγκάτας του Αιγαίου" είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.

Η "Ρεγκάτα του Αιγαίου" έχει στο πλευρό της, την εταιρεία τηλεπικοινωνίων Cosmote, η οποία αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού, θα βρεθεί για ακόμη μία χρονιά αρωγός των σκαφών και πληρωμάτων στο ταξίδι τους μέσα στο Αιγαίο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *