ροή ειδήσεων

“RODIA” όπως αγνό ποιοτικό σαπούνι με βάση το ροδίτικο ελαιόλαδο!



Εισερχόμενος στην Έκθεση Κρεμαστής συναντά κανείς το περίπτερο της “RODIA”,.... ενός νέου ντόπιου εργαστηρίου χειροποίητου σαπουνιού με βάση το ντόπιο παρθένο ελαιόλαδο.


Η ψυχή όλης αυτής της εξαιρετικής επιχειρηματικής κίνησης είναι η κ. Νίκη Πατούνα-Νικολαϊδη, η οποία μετά από πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον χώρο των καλλυντικών αποφάσισε να κάνει ένα δικό της επιχειρηματικό βήμα αξιοποιώντας το μοναδικό ελαιόλαδο της Ρόδου.

Η ίδια, μιλώντας στο drasisnews.gr, δηλώνει ότι θέλησε να αξιοποιήσει τα προϊόντα της ροδίτικης γης, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν αναδειχθεί στο επίπεδο που μπορούν και τους αξίζει. Έτσι ξεκίνησε η σαπωνοποιία “RODIA”, η οποία αποτελεί ένα φωτεινό και εμπνευσμένο παράδειγμα ντόπιας επιχειρηματικότητας!

«Εργαζόμουν για 27 χρόνια ως αισθητικός σύμβουλος στα αφορολόγητα του αεροδρόμιου. Δούλεψα για μεγάλους οίκους αρωμάτων και έβλεπα συνέχεια το έντονο ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών μας, όχι μόνο για σαπούνι αλλά για καλλυντικά ελαιολάδου… Τα τελευταία χρόνια δε, το καλλυντικό με βάση το ελαιόλαδο είχε μία τρομερή ανάπτυξη… Δυστυχώς όμως δεν υπήρχαν ντόπιες βιοτεχνίες παραγωγής τέτοιων καλλυντικών προϊόντων.

Υπήρχε παλαιότερα μία σαπωνοποιία στη Ρόδο που λεγόταν Ρόδια. Πάνε όμως πολλά χρόνια από τότε του έκλεισε. Μετά τη Ρόδια έκλεισαν δυστυχώς πολλές άλλες εταιρίες που ασχολούνταν με το πρωτογενή τομέα. Σκεφτόμουν λοιπόν πάντα ότι λείπει μία τέτοια βιοτεχνία από τη Ρόδο, μία βιοτεχνία η οποία θα αξιοποιεί τα ντόπια προϊόντα του πρωτογενή τομέα.

Κοντολογίς, η όλη αυτή προσπάθεια ξεκίνησε από τη μεγάλη μου αγάπη και την ανάγκη μου να κάνω κάτι στον τόπο μου, κάτι που να είναι χειροποίητο και να παράγεται από πρώτη ύλη που μπορώ να τη βρίσκω στο νησί μου. Εν προκειμένω η πρώτη μου ύλη δεν είναι άλλη από το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο το οποίο προμηθεύομαι από τα Απόλλωνα από την οικογένεια Τσακαλιού που έχει ένα από τα παλαιότερα ελαιοτριβεία στη Ρόδο», δηλώνει η κ. Πατούνα-Νικολαϊδη.



Όσο ρομαντική και αν ακούγεται η πρόθεση της Νίκης, το εγχείρημα της ολοκλήρωσης της επιχείρησης δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η οικονομική συγκυρία, η γραφειοκρατία, η έλλειψη υποστήριξης της επιχειρηματικότητας από το Κράτος, δεν αποτέλεσαν σε καμία περίπτωση εμπόδιο στην ολοκλήρωση του οράματός της. Η υποστήριξη που είχε η Νίκη από τους κοντινούς της ανθρώπους μαζί με την τεχνογνωσία, τη μεγάλη αγάπη, το μεράκι και τη στοχοπροσήλωση οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Για όλη αυτή την πορεία από το ξεκίνημα μέχρι την παραγωγή των ξεχωριστών της σαπουνιών και τη διάθεσή τους στην αγορά, η κ. Πατούνα-Νικολαϊδη ανέφερε στο drasisnews.gr:


«Δεν ήταν καθόλου απλή προσπάθεια… Επιχείρησα να ενταχθώ σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα χωρίς όμως επιτυχία σε αυτό τον τομέα. Βλέπετε έπεσα σε δύσκολη συγκυρία με την αλλαγή της κυβέρνησης, πάγωσε το ΕΣΠΑ, ανακάλυψα δε ότι τα προγράμματα γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω του ΟΑΕΔ δεν ισχύουν για τη Ρόδο…

Τα κατάφερα παρόλα αυτά γιατί είχα πολύ μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου. Τους ενέπνευσα φαίνεται με το πείσμα μου. Ήταν διακαής μου πόθος μετά από 27 χρόνια σε μία ξένη δουλειά να κάνω κάτι για τον εαυτό μου. Όταν διαθέτεις μία καλή επαγγελματική εμπειρία, όταν αποκτάς σοφία και σκεπτόμενος πάντα το μέλλον των παιδιών σου καταλήγεις κάποια στιγμή να αναζητάς εναλλακτικές διεξόδους. Αν μη τι άλλο σκέφτηκα ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε στον πρωτογενή τομέα. Αναρωτήθηκα τι άλλο πιο πολύτιμο έχει η Ελλάδα, η Ρόδος να παράγει και δεν χρειάζεται να το φέρνω από αλλού; Το ελαιόλαδο είναι η πρώτη ύλη η οποία παράγεται στον τόπο μου. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να την αναζητήσω εκτός Ελλάδας και προφανώς εκτός Ρόδου. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια και μαζί με τον χημικό με τον οποίο συνεργάζομαι έκανα μία φοβερή ποικιλία και παραγωγή σαπουνιών…

Πριν ξεκινήσω πήγα στην Αθήνα έκανα σεμινάρια σαπωνοποιίας σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Τις πρώτες απόπειρες τις έκανα στο σπίτι και αφού ενθουσίασα πρώτα τους φίλους και την οικογένεια συνέχισα!

Θέλοντας λοιπόν να κάνω μία νόμιμη επιχείρηση ενοικίασα ένα χώρο στη Θολό, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές ενός χώρου βιοτεχνίας, με εργαστήριο, χώρο ωρίμανσης σαπουνιών… σε ειδική θερμοκρασία…

Τα σαπούνια ελαιολάδου πρέπει να ωριμάσουν για τέσσερις εβδομάδες! Τα πάντα γίνονται με το χέρι! Στη συνέχεια μετράμε το PH, στέλνουμε δείγμα στο χημείο με το οποίο συνεργαζόμαστε στη Ρόδο και αφού πιστοποιηθεί η ποιότητά τους, θα βγουν τα προϊόντα στην αγορά.

Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος απλά ήμουν πολύ τυχερή γιατί γύρω μου υπήρχαν θετικοί άνθρωποι οι οποίοι αγάπησαν αυτό που αγάπησα και εγώ και πάνω από όλα ο σύζυγός μου ο Μανώλης ο οποίος ήταν για εμένα ένα πολύτιμο στήριγμα, έχει δώσει και αυτός την ψυχή του σε όλη αυτή την προσπάθεια και τον ευχαριστώ πολύ!».



Η προϊοντική σειρά

Για την πλούσια και ποιοτική προϊοντική σειρά της “RODIA” η κ. Νίκη Πατούνα-Νικολαϊδη δηλώνει: «Η γκάμα των προϊόντων μας είναι αρκετά μεγάλη. Περιλαμβάνει οπωσδήποτε το παραδοσιακό σαπούνι ελαιολάδου το οποίο είναι ημίλευκο. Το χρώμα του είναι τέτοιο επειδή παράγεται από παρθένο ελαιόλαδο. Το καθαρό σαπούνι ελαιολάδου είναι πάντα ημίλευκο!

Η μοντέρνα γυναίκα αναζητά όμως πάντα στοχευμένα προϊόντα περιποίησης, ανάγκη στην οποία προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε. Κάναμε λοιπόν ένα σαπούνι με σπασμένο κουκούτσι ελιάς με άρωμα λεμονιού, το οποίο απολεπίζει, δροσίζει και μυρίζει ευχάριστα. Το σαπούνι μας είναι εντελώς ενυδατικό επειδή το λάδι είναι παρθένο και επίσης για να δώσουμε περισσότερο αφρισμό χρησιμοποιούμε έλαιο coconut!

Εξελίσσοντας τη προϊοντική μας σειρά χρησιμοποιήσαμε στα σαπούνια ελαιολάδου αιθέρια έλαια από τριαντάφυλλο, γιασεμί, τη θαλασσινή αύρα που παραπέμπει στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Διαθέτουμε έπειτα ένα σαπούνι ελαιολάδου εμπλουτισμένο με δαφνέλαιο και άλλα ενυδατικά λάδια το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το λούσιμο ή ως αφρόλουτρο σώματος.

Ένα από τα αγαπημένα μας προϊόντα είναι μπαλίτσες foot bath ή αν προτιμάτε οι μπαλίτσες για το ποδόλουτρο. Το συγκεκριμένο βέβαια προϊόν εγώ το εμπλουτίζω με θαλασσινό αλάτι… Περιέχει μαγνήσιο, ξεκουράζει τα πόδια, κάνει καλό στο κυκλοφοριακό και πάνω από όλα ενυδατώνει επειδή έχει ελαιόλαδο!

Τέλος για γάμους γενέθλια και βαπτίσεις έχουμε και σαπούνια γλυκερίνης σε διάφορα χρώματα και σχέδια».





Λίγα λόγια για την “RODIA”

H εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο παραγωγής και εμπορίας 100% αγνών, φυσικών σαπουνιών πολυτελείας. Χωρίς χημικά πρόσθετα με βάση το αγνό, ροδίτικης παραγωγής ελαιόλαδο. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται χειροποίητα με τη χρήση της ψυχρής μεθόδου, δηλαδή σαπωνοποίηση χωρίς βράσιμο ούτε προσθήκη αλατιού. Με αυτή τη μέθοδο παράγεται υπόλευκο σαπούνι εξαιρετικής ποιότητας που διατηρεί τη φυσική του γλυκερίνη.

Κάθε προϊόν δημιουργείται με τη συμβουλευτική συνεργασία εξειδικευμένου επιστημονικού συνεργάτη και πιστοποιείται από διαπιστευμένο εργαστήριο χημικών αναλύσεων.

Ρόδια-Η νύμφη του Ήλιου

Σύμφωνα με τον Πίνδαρο ο Δίας όταν επικράτησε των Γιγάντων, αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους Ολύμπιους θεούς. Ο Ήλιος όμως απουσίαζε από το μοίρασμα και έτσι έμεινε χωρίς δική του γη. Ζήτησε από το Δία να γίνει δική του η γη που θα αναδυόταν από τη θάλασσα με την ανατολή του το επόμενο πρωινό. Έτσι και έγινε. Μόλις ανέτειλε, είδε το πανέμορφο και κατάφυτο νησί της νύμφης Ρόδια να αναδύεται από τα γαλαζοπράσινα νερά. Γοητευμένος ο ήλιος παντρεύτηκε την όμορφη νύμφη και έκτοτε η λαμπερή Ρόδος είναι το νησί του.



πηγη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *