ροή ειδήσεων

Μεϊμαράκης: Αυτό είναι το σχέδιο των 100 ημερών για επανεκκίνηση της οικονομίας



Το σχέδιο των 100 ημερών για την επανεκκίνηση της οικονομίας,.... αλλά και τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευτούν τη Νέα Δημορκατία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου αναλύει ο πρόεδρος κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο euro2day...



Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες, αναφέρει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «πρέπει να συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση», προκειμένου να φαρμόσει τη συμφωνία που σύναψε με τους εταίρους.

Μία ημέρα πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει την ανάγκη επενδύσεων στους τομείς που η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεσμεύεται παράλληλα να διορθώσει «λάθη και αδικίες» του προγράμματος με τη διαμόρφωση «ρεαλιστικών, καλά τεκμηριωμένων προτάσεων» που θα συζητηθούν με τους θεσμούς.

Απαντώντας στην ερώτηση ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών, αναφέρει ότι την ερώτηση αυτή θα πρέπει να την απαντήσει ο κ. Τσίπρας, που προχώρησε σε εκλογές, χωρίς να εξηγήσει το λόγο. «Αφού προκαλώντας τις εκλογές του Γενάρη ανέκοψε την πορεία ανάκαμψης της χώρας, αφού απέτυχε παταγωδώς σ΄ ό,τι έλεγε και αφού έφερε το πιο επώδυνο Μνημόνιο και αμέσως μετά την ψήφισή του προκήρυξε εκλογές. Χωρίς να δώσει τη δυνατότητα να τεθεί στο δημόσιο διάλογο και να συζητηθεί, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν επαρκώς».

Υποστηρίζει ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε δυσμενέστατες συνέπειες, ενώ κάνει λόγο για «ερασιτεχνισμούς» του κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι γύρισε τη χώρα πίσω, φόρτωσε νέα βάρη στους Έλληνες και κατέληξε σ΄ ένα νέο δάνειο 90 δισ. ευρώ.

«Από τις εκλογές θα κριθεί αν χώρα θα πάει μπροστά με την εθνική συνεννόηση που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται» τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης.

Στόχος της ΝΔ είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάπτυξης, τονίζει: «να γίνουν νέες επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Θα προωθήσουμε τις αλλαγές που χρειάζονται για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση της αγοράς. Θα προχωρήσουμε στις αποκρατικοποιήσεις και τις θεσμικές βελτιώσεις που απαιτούνται, ώστε να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σταδιακά, κι ενώ σταθεροποιείται η οικονομία θα προχωρούμε στη μείωση της φορολογίας. Προτεραιότητά μας είναι αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, για αναπτυξιακούς σκοπούς, του νέου ΕΣΠΑ , ενώ θα διαπραγματευτούμε με τα αρμόδια κοινοτικά όργανα και την παράταση του ΕΣΠΑ που λήγει στο τέλος του χρόνου. Βασικές προτεραιότητές μας είναι, επίσης: ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του κράτους, ώστε να είναι ευέλικτο και φιλικό στον πολίτη, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, η αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, όπως είναι ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός κι ο Αθλητισμός».

Οπως επισημαίνει, «η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Με την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων, την εφαρμογή υπεύθυνης και αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, και του συστήματος υγείας. Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε. Η χώρα δεν χρειάζεται άλλη πλειοδοσία υποσχέσεων. Αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το "προνόμιο", τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σχέδιο των 100 ημερών και τις προτεραιότητες της ΝΔ στην περίπτωση που είναι νικητής των εκλογών και σχηματίσει κυβέρνηση, αναφέρει ότι κύριο μέλημα του κόμματος είναι η συγκρότηση κυβέρνησης συνεννόησης και συνεργασίας με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, για να βάλουμε μπρος, το συντομότερο δυνατόν, ένα εθνικό σχέδιο, με το οποίο θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και θα βγάλουμε τη χώρα απ' το αδιέξοδο.

Κάτι που όπως αναφέρει θα στείλει στους εταίρους μας το μήνυμα ότι μπορούμε να συζητάμε και να συνεννοούμαστε μεταξύ μας.

Το σχέδιο σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη περιλαμβάνει επίσης:

- σύσταση μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ώστε να συζητούνται και να αποτιμώνται σε κάθε αξιολόγηση οι υποχρεώσεις μας,

- συγκρότηση ομάδας επιστημόνων και ειδικών, η οποία θα επεξεργαστεί το εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας κατά Τομέα, Νομό και Περιφέρεια,

- υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων που έχουν μπλοκάρει,

- σύνταξη ενός σωστού, ορθολογικού προϋπολογισμού. Και ασφαλώς, η εφαρμογή συντονισμένων πολιτικών για τον περιορισμό της ύφεσης και την αύξηση των δημοσίων εσόδων, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε επιτυχώς τα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπολύει νέα επίθεση στον κ. Τσίπρα διερωτώμενος ποιους ευνόησαν οι πράξεις και οι παραλείψεις του στους επτά μήνες που πέρασαν.

«Αναρωτιόμαστε: Δεν μπορούσε να κάνει τις αναλύσεις για το δήθεν plan B με αρμόδιους δημοσίους λειτουργούς, με θεσμικό τρόπο; Για ποιούς λόγους οι συνεργάτες του είχαν προσλάβει για τη δουλειά αυτή εκπροσώπους διαφόρων κερδοσκοπικών funds; Γιατί π.χ. ο κ. Βαρουφάκης μιλά διαρκώς εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά ο κ. Τσίπρας περιορίζεται να απαντά μόνο ότι έχασε την αξιοπιστία του; Ποιος καλύπτει ποιόν; Οφείλουμε να διερωτώμαστε και οφείλουμε να αναζητούμε απαντήσεις» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφέρει επίσης ότι η ΝΔ είναι αντίθεση στην υπερφορολόγηση, και ότι στόχος της είναι να αντικαταστήσει τα μέτρα αυτά και να διορθώσειτα λάθη και τις αδικίες που προκαλεί η εφαρμογή τους, σταδιακά, παράλληλα με την σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών.

Σε ερώτησης για τις κινήσεις της ΝΔ αναλόγως του αν θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα στις κάλπες της επόμενης Κυριακής, απαντά: «Εμείς πιστεύουμε στην ανάγκη των κυβερνήσεων συνεργασίας, γιατί μόνον έτσι μπορεί να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα και πολυσύνθετα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν. Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, τετραετούς διάρκειας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε χρέος, να συνεννοηθούμε, να συμφωνήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο με το οποίο θα βγει η χώρα από την κρίση»

«Έχω τονίσει πολλές φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετέχει στην κυβέρνηση που θα προκύψει απ' τις εκλογές, ανεξάρτητα απ' το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος. Γιατί ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε, συνεννοήθηκε και έφερε και τη συμφωνία. Είναι δυνατόν το κόμμα που την έφερε να μην συμμετέχει στην κυβέρνηση που θα κληθεί να την εφαρμόσει;» καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *