ροή ειδήσεων

Μειωμένη κατά 2% η τουριστική κίνηση στη Ρόδο το πρώτο οκτάμηνο του 2015



H ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε για τη χώρα μας στις ευρωπαϊκές αγορές,... κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές στο πρώτο μισό της χρονιάς, αποτυπώνεται στα στοιχεία κίνησης στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η Ρόδος και η Κρήτη επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου προκειμένου να «ρεφάρουν» από τις απώλειες του καλοκαιρινού τρίμηνου. Η Ρόδος παρουσιάζει μείωση 2,3% το πρώτο οκτάμηνο του 2015 ενώ στους κερδισμένους προορισμούς είναι η Κάρπαθος με αύξηση 10%.

Στα αρνητικά του πρώτου οκταμήνου θα πρέπει να συνυπολογιστεί η περαιτέρω ενίσχυση της εποχικότητας και το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται κάποια βελτίωση.

Παρόλα αυτά, η εντυπωσιακή άνοδος της Αθήνας υπερκάλυψε τις απώλειες σε Κρήτη, Δωδεκάνησα. Σε ανίατη πάθηση εξελίσσεται η εποχικότητα, καθώς επτά στους 10 τουρίστες ήρθαν το καλοκαίρι.

Αδιαχώρητο τον Ιούλιο, με 3 εκατ. επισκέπτες. Η υπερσυγκέντρωση ξένων τουριστών στους ελληνικούς προορισμούς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα γίνεται αντιληπτή από το γεγονός πως μόνο τον Ιούλιο έφτασαν στη χώρα μας περισσότεροι από 3 εκατ. τουρίστες.


drasisnews.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *