ροή ειδήσεων

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Κανονικά ο ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια



Να επιβληθεί κανονικά ο ΦΠΑ 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν.... εκπαιδευτικές υπηρεσίες αποφάσισε η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πλέον τα ιδιωτικά σχολεία έχουν περιθώριο έως τις 8 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν δήλωση μεταβολών στην εφορία ως υπόχρεοι του φόρου...



Παρά τη δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Τρύφωνα Αλεξιάδη περί εισηγήσεων για δίμηνη παράταση η υπηρεσιακή κυβέρνηση ζήτησε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επιβολή του φόρου.

Παράλληλα η Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε απόφαση με την οποία γίνεται δεκτό ότι, για λόγους χρηστής διοίκησης, η δήλωση μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες από 19 Αυγούστου 2015 υπάγονται σε ΦΠΑ, δύναται να υποβληθεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 χωρίς πρόστιμο.

Παραλλήλως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποσαφήνισε πως τυχόν συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επίρριψη του ΦΠΑ επί αρχικών φορολογικών στοιχείων που εκδόθηκαν από τις 20 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου 2015 θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015,αλλά και ότι ο οφειλόμενος φόρος με βάση τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ της περιόδου, εντός της οποίας εκδόθηκαν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *