ροή ειδήσεων

Στοιχεία - σοκ: 250.000 μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά



Μέχρι στιγμής, μία πόλη που πληθυσμιακά κοντεύει να φτάσει τη Θεσσαλονίκη,...
έχει μπει μέσα στην Ελλάδα επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!...


Την προτεραιότητά του ως υπουργού Υγείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα μείζονα θέματα υγείας που συνδέονται με το μεταναστευτικό ζήτημα και ιδίως διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, τόσο των Ελλήνων όσο και των προσφύγων, επανέλαβε ο επικεφαλής της Αριστοτέλους, κ. Θάνος Δημόπουλος, σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.



Η παρουσία τουλάχιστον 250.000 μεταναστών στη νησιωτική –αλλά όχι μόνο- χώρα, με τη Λέσβο, την Κω και τη Λέρο να έχουν μετατραπεί σε νησιά υποδοχής των μεταναστών αλλά και η εκτίμηση ότι η μεταναστευτική ροή θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό η υπηρεσιακή πρωθυπουργός κυρία Βασιλική Θάνου θα ανακοινώσει τον νέο προγραμματισμό της κυβέρνησης για το θέμα του μεταναστευτικού.

Ο κ. Θάνος Δημόπουλος τόνισε πως στον κεντρικό άξονα της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας δεν εντάσσεται μόνο η παροχή περίθαλψης ή ο εμβολιασμός σε μικρά παιδιά, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ. «Μέγιστη προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των κατοίκων των νησιών όπως και η αποτροπή διάδοσης μεταδοτικών ασθενειών ή παθήσεων. Το κράτος και η πολιτική ηγεσία θα συνδράμουν στον κυβερνητικό σχεδιασμό, με δράσεις για την ενίσχυση πόρων των νησιών διότι ήδη πλήττεται η οικονομία τους ενώ εν όψει της επόμενης τουριστικής περιόδου θα καταβληθούν προσπάθειες ανόρθωσης εικόνας των ελληνικών νησιών» δήλωσε ο κ. Δημόπουλος.

Συνάντηση με τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ)

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, με θέμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων καθώς και τη χρηματοδότησή τους. Ο υπουργός ενημέρωσε τους διοικητές για τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη, προκειμένου να βρεθεί λύση για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων καθώς και για τη δυνατότητα να αυξηθούν τα όρια των προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στην ενέργεια του Υπουργείου Υγείας να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητά να συνεχιστούν οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών, ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία, που καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία τους ενημέρωσαν τον υπουργό Υγείας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχαήλ Βλασταράκος χαρακτήρισε θετική την προσφυγή του Υπουργείου Υγείας στο Σ.τ.Ε, για την άδεια πρόσληψης επικουρικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (που απαγορεύεται εκ του Νόμου). Ζήτησε επίσης την επίσπευση της διαδικασίας της εκταμίευσης, του τρίτου τριμήνου, των εφημεριών των ιατρών, των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *