ροή ειδήσεων

Πιστεύεις ότι μετά από αυτό θα γίνει πληρωμή μισθών και συντάξεων 27/9/15;



Το παρόν άρθρο αφορά κυρίως τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς του δημοσίου...
και σε δεύτερο χρόνο όλους εμάς τους υπόλοιπους. Όπως θα καταλάβετε στο τέλος του άρθρου η πληρωμή μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα, θα γίνει… με το ζόρι!

Αυτές τις μέρες, σύμφωνα με το Μνημόνιο 3, θα χώρα μας θα ελάμβανε 3 δις ευρώ, ενώ για τον μήνα Αύγουστο είχε προϋπολογίσει έσοδα περίπου 1,5 δις από άμεσους φόρους (1η από 4 δόσεις και 5η από 100 δόσεις) και άλλα τόσα από τους έμμεσους φόρους (κατανάλωση).

Έλα όμως που από την 6η Ιουλίου και ειδικότερα από την 17η Ιουλίου ο Έλληνας έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε ποσοστό άνω του 60%. Με άμεσο αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα έσοδα!

Το χθεσινό άρθρο για το ΕΦΑΠΑΞ είναι μόνον το 1/2 της αλήθειας. Γιατί το άλλο 1/2 λέει ότι τον Αύγουστο το ελληνικό δημόσιο δεν έκανε ΚΑΜΙΑ πληρωμή (πλην βέβαια της εξυπηρέτησης των ημέτερων), με αποτέλεσμα το εσωτερικό χρέος του κράτους προς τους ιδιώτες να ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 10δις.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν πριν λίγο τόσο το ΔΝΤ, ο ESM και η ΕΕ η Ελλάδα ΔΕΝ θα λάβει τη δόση των 3 δις που ήταν για αυτές τις μέρες για τον απλούστατο λόγο ότι λόγω εκλογών δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση, ενώ δεν υπάρχει και κυβέρνηση και κ(υ)νοβούλιο να ψηφίσει την πρώτη αναθεώρηση του μνημονίου (αναθεώρηση προβλέπεται κάθε τρεις μήνες).

Επιπλέον η χώρα μας και συγκεκριμένα η υπηρεσιακή κυβέρνηση παρέλαβε την καυτή πατάτα της αποπληρωμής 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Η πρώτη πληρωμή δόσης ύψους 300 εκατ. ευρώ πρέπει να γίνει μέχρι την προσεχή Παρασκευή και θα ακολουθήσει στις 14 Σεπτεμβρίου η καταβολή 337 εκατ. ευρώ, στις 16 του μηνός η πληρωμή 563 εκατ. και στις 21 Σεπτεμβρίου η πληρωμή 337 εκατ. ευρώ.

Και τώρα που διάβασες όλα αυτά, ακόμα πιστεύεις ότι θα πληρωθείς στις 27/09;




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *