ροή ειδήσεων

Θαλάσσιος δρόμος 5.000 ετών στην αρχαιοελληνική πόλη Σελεύκεια



Μια σημαντική ανακάλυψη έφερε στο φως ομάδα υποθαλάσσιων ερευνών... από το Πανεπιστήμιο Σελτσούκ. Στην περιοχή της αρχαιοελληνικής πόλης της Ισαυρίας, Σελεύκεια (Σιλφικέ), που βρίσκεται στην επαρχία της Μερσίνας, εντοπίστηκε θαλάσσιος δρόμος τουλάχιστον 5.000 ετών!




Η επιστημονική έρευνα, στην οποία πήρε μέρος και υποβρύχιο σκάφος, βρήκε «ίχνη» από τα πρώτα θαλάσσια δρομολόγια στον κόσμο καθώς και αντικείμενα που φανερώνουν ότι εκεί υπήρχε ένα από τα πρώτα λιμάνια στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Χακάν Ονίζ, οι εργασίες ξεκίνησαν με αρχικό στόχο τον προσδιορισμό της θέσης αρχαίων ναυαγίων. Έτσι, στο φως ήρθαν σημαντικά ευρήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς από την Εποχή του Χαλκού μέχρι την εποχή της Τουρκοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων ναυαγίων, αγκυροβολίων και ναυπηγείων!



Από τη μέχρι τώρα πορεία του επιστημονικού έργου, φαίνεται ότι από τις ακτές της Σελεύκειας έφευγαν πριν από 5.000 χρόνια διάφορα πλοία με προορισμό την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Ρόδο, την Ιταλία και γενικά τις ακτές της Μεσογείου.

Από τις εργασίες αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν στην περιοχή ναυπηγεία από τον 8ο αιώνα π.Χ. και κατασκευάζονταν εκεί τουλάχιστον 100 πλοία κάθε χρόνο. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *