ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο το 5ο Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου



Ανοίγει σήμερα τις πύλες του για το κοινό το 5ο Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου...
που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, φέρνοντας εδώ πλήθος συντελεστών του ρώσικου κινηματογράφου καθώς και το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας, οι οποίοι, χθες, παραχώρησαν συνέντευξη Tύπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου.

Το 2016 είναι έτος Ρωσίας- Ελλάδας στον πολιτισμό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου που αναφέρθηκε και στην έκθεση με έργα του κ. Ν Φλώρου, που θα ταξιδέψει στη Ρωσία. «Ζητούμε από τη Ρωσία να στηρίξει το Δήμο Ρόδου στη διεκδίκηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021». Ο Αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι θα ζητήσουμε «από τους αδελφούς μας Ρώσους» να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Ρόδου για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Στο χώρο του πολιτισμού η Ρωσία κρατάει τα σκήπτρα εδώ και πολλά χρόνια, κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.

Ο Γενικός Πρόξενος, εξέφρασε και εκείνος τις ευχαριστίες του στο Δήμο για τη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά του στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, όπως είπε, και τόνισε δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε η Ρόδος αφού πρόκειται για έναν παγκόσμια γνωστό τουριστικό προορισμό. Είπε, μάλιστα, ότι δεν έχει πέσει τόσο πολύ το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία προς τη Ρόδο. Πιστεύει ότι το Φεστιβάλ δημιουργεί νέες δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη όχι μόνο των πολιτιστικών ελληνορωσικών σχέσεων αλλά και ειδικότερα για τη Ρόδο. Μάλιστα, είπε, χαρακτηριστικά, ότι όπως υπάρχει ταινία ντοκιμαντέρ για τον Ιπποκράτη θα μπορούσαν να φτιάξουν και για τον Διαγόρα που σχετίζεται και με τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ ήρθαν στη Ρόδο η παραγωγός της κινηματογραφικής εταιρείας «Λέδα Φίλμ» κ. Ελένη Μπορίσοβα και αρκετοί διακεκριμένοι Ρώσοι ηθοποιοί. Από την πλευρά της, η κα Μπορίσοβα αφού ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο είπε ότι είμαστε αδελφικοί λαοί καθώς μας ενώνει η ιστορία, ο πολιτισμός και η θρησκεία και τόνισε ότι το Φεστιβάλ θα πρέπει να γίνει πολιτιστικός θεσμός. Όσον αφορά στο Φεστιβάλ ανέφερε ότι έχει έναν πολύ πλούσιο πρόγραμμα και ότι όσοι το παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να δουν σημαντικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Ρόδου. Τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας και του προξενείου της Ρωσίας στην Ελλάδα. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 21.00 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Οι προβολές θα γίνονται στο κινηματοθέατρο «Ρόδον» παρουσία γνωστών Ρώσων ηθοποιών, που θα συμμετέχουν στις συζητήσεις μετά τις προβολές.

greekreporter

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *