ροή ειδήσεων

«Αιμορραγούν» τα ιδιωτικά σχολεία - Στις 8.500 υπολογίζονται οι μετεγγραφές σε δημόσια σχολεία


Έως και 10% εκτιμούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων ότι μπορεί να φτάσει η διαρροή... των μαθητών από την ιδιωτική προς τη δημόσια εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) Χαράλαμπος Κυραϊλίδης...

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 8.500 μαθητές που φοιτούν στη ιδιωτική εκπαίδευση. Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός δεν θα προκαλέσει μόνο «αιμορραγία» στα ιδιωτικά σχολεία με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να κλείσουν και να χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργήσει πρόβλημα και στα δημόσια αφού θα δημιουργηθούν επιπλέον κενά στα σχολεία που θα κληθούν να απορροφήσουν το «μεταναστευτικό ρεύμα».

«Αντί να αποδεσμεύσει μαθητές από τη δημόσια εκπαίδευση με εκπαιδευτικά κουπόνια και άλλα οικονομικά βοηθήματα και κίνητρα, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες του εξωτερικού, η Πολιτεία κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση», σημειώνει ο ίδιος, ενώ διερωτάται τι θα συμβεί στις 17 Οκτωβρίου, οπότε και εκπνέει το «πάγωμα» της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι γονείς, πάντως, φαίνεται προς το παρόν να τηρούν στάση αναμονής αφού δεν διαπιστώνεται στα δημόσια σχολεία κύμα εγγραφών μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση. Διευθύνσεις σχολείων σε περιοχές όπως η Κηφισιά, ο Χολαργός, το Παλαιό Φάληρο, ο Άλιμος, αλλά και το Περιστέρι και η Πετρούπολη, διαβεβαιώνουν σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η έλευση μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση κινείται στα ίδια επίπεδα των τελευταίων χρόνων.

«Είχαμε μια μικρή αύξηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το κύμα που υποδεχθήκαμε πριν από πέντε χρόνια όταν και ξεκίνησε η κρίση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευθυντής δημόσιου σχολείου που εδρεύει στην Πολιτεία της Κηφισιάς. «Κάθε χρόνο δεχόμαστε έναν με δύο μαθητές από την ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό συνέβη και φέτος», αναφέρει από την πλευρά του διευθυντής δημόσιου σχολείου του Παλαιού Φαλήρου.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αντιστροφή αυτής της κατάστασης. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μετεγγραφές επιτρέπονται έως τον Μάρτιο, έως τον 6ο μήνα του σχολικού έτους. «Εάν δεν υπάρξει οριστική άρση του μέτρου, οι γονείς θα υποχρεωθούν στις 17 Οκτωβρίου να καταβάλουν τον ΦΠΑ αναδρομικά», τονίζει ο πρόεδρος της ΣΙΕΙΕ. «Το πρόβλημα δεν θα λυθεί χωρίς Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» καταλήγει ο ίδιος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *