ροή ειδήσεων

Οι 9 διασημότεροι... τσιγκούνηδες όλων των εποχών! [εικόνες]



Κι όμως ένας από τους διασημότερους τσιγγούνηδες ήταν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης!....



Υπάρχει η εγκράτεια και μετά υπάρχει η... τσιγκουνιά όπως λέει το Time.com, το οποίο παραθέτει 10 διάσημες φιγούρες που φαίνεται να έχουν περάσει αυτή τη λεπτή γραμμή.
1. Τσάρλι Τσάπλιν (1889 – 1977)



Ο μεγάλος κωμικός του βωβού κινηματογράφου πάντα απέφευγε να πληρώνει τους λογαριασμούς του στα εστιατόρια, φορτώνοντάς τους σε άλλους, παρά το γεγονός ότι έβγαζε 10.000 δολάρια την εβδομάδα έως το 1916, ένα ποσό που σε σημερινά νούμερα αντιστοιχεί σε 219.000 δολάρια την εβδομάδα.

"Ο Τσάπλιν δεν είχε ποτέ χρήματα επάνω του κι όταν έτρωγε έξω με τους φίλους του συνέχεια δανειζόταν ή άφηνε τους άλλους να πληρώνουν" αναφέρει ο βιογράφος Kenneth S. Lynn.

Μάλιστα, ο Μάρλον Μπράντο τον αποκαλούσε "εγωιστή τύραννο" και ο Όρσον Γουέλς τον "πιο τσιγκούνη άνθρωπο που έχει ζήσει ποτέ".

Μάλιστα, οι φήμες λένε ότι δανειζόταν τους ξυλουργούς του Χόλιγουντ για να χτίσει το σπίτι του στο Beverly Hills για να γλιτώσει χρήματα, με αποτέλεσμα το σπίτι του να είναι ετοιμόρροπο.

2. Ζαν Πολ Γκετί (1892 – 1976)



Ο Αμερικανός βιομήχανος που θεωρούνταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της εποχής του απολάμβανε την παρέα των διεθνών κροίσων ωστόσο σπάνια του άρεσε να μοιράζεται και τα έξοδά τους. Σύμφωνα με τη βιογραφία του, στον Γκετί άρεσε να μένει σε πανάκριβα ξενοδοχεία αλλά πάντα έκλεινε τα μικρότερα και φθηνότερα δωμάτια.

Μάλιστα, στην έπαυλή του, έξω από το Λονδίνο είχε εγκαταστήσει καρτοτηλέφωνο για τους καλεσμένους και είχε βάλει κλειδαριά στα υπόλοιπα τηλέφωνα. Σύμφωνα με τον Γκετί, αυτό το έκανε για να προστατεύσει τους μετόχους της εταιρείας του, της Getty Oil, καθώς όπως λέει, η τεράστια έπαυλη ήταν ιδιοκτησία της εταιρείας.

3. Κάρι Γκράντ (1904 – 1986)



Μπορεί στις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές να ήταν ο τέλειος άνδρας για τις συμπρωταγωνίστριές του, έξυπνος, γόης και αστείος αλλά στην πραγματικότητα ήταν πολύ τσιγούνης. Μεγαλωμένος στην Αγγλία πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ ως έφηβος, ο Κάρι δεν ήταν μόνο ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς του καιρού του, αλλά ήταν παντρεμένος και με μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες του πλανήτη, την Μπάρμπαρα Χάτον.

Φήμες λένε ότι μεταξύ άλλων μάρκαρε τη στάθμη του γάλακτος στα μπουκάλια του σπιτιού του για να ελέγχει αν τον έκλεβαν οι υπηρέτες του, χρέωνε τους καλεσμένους του για τη χρήση πλυντηρίου καθώς κι ότι χρέωνε τα αυτόγραφά του 25 σεντς με την δικαιολογία ότι τα χρήματα πήγαιναν σε... φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον βιογράφο του, κρατούσε ακόμα και τα κουμπιά από τα σκισμένα του πουκάμισα...

4. Χέτι Γκριν (1834 – 1916)



Μια ιδιοφυΐα στις επενδύσεις η Χέτι Γκριν εκτιμάται ότι έχτισε μια περιουσία 2 δισ. δολ. σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τις γυναίκες. Γνωστή και ως η "Μάγισσα της Wall Street" Γκριν για την ψυχρή λογική της στη δουλειά αλλά και επειδή ντυνόταν πάντα στα μαύρα η Γκριν είχε την φήμη ότι δεν δαπανούσε χρήματα ούτε για τα απολύτως απαραίτητα. Μάλιστα, η τσιγκουνιά της ήταν τέτοια που ακόμα κι όταν χρειαζόταν να δει γιατρό πήγαινε σε δημόσιες κλινικές υπογράφοντας με ψεύτικο όνομα για να μην πληρώσει. Επίσης, παρά τα ακίνητα που είχε στη Ν. Υόρκη, τη Βοστώνη, το Σικάγο και το Σαιντ Λούις πάντα έμενε σε φθηνά νοικιασμένα διαμερίσματα. Στα εστιατόρια, όταν έβγαινε, πάντα διαμαρτυρόταν στον σερβιτόρο και μάλιστα διαπραγματευόταν για την τιμή, ενώ συχνά κουβαλούσε μαζί της φαγητό.

5. Λιόνα Χέλμσλεϊ (1920 – 2007)



Η "βαρώνη των ξενοδοχείων" δεν ήταν μονο τσιγκούνα αλλά σύμφωνα με τις μαρτυρίες απέφευγε να πληρώνει φόρους, ενώ έκλεβε απ' όπου μπορούσε. Η ίδια φέρεται να είχε πει κάποτε "Εμείς δεν πληρώνουμε φόρους, μονο οι φτωχοί πληρώνουν". Τη φιλοσοφία αυτή φαίνεται ότι την εφήρμοζε γενικά όποτε χρειαζόταν να πληρώσει για κάτι, αφού μια περίοδο την είχαν μηνύσει οκτώ διαφορετικοί εργολάβοι επειδή προσπαθούσε να τους "ξεζουμίσει" βγάζοντας από τον καθένα όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος μπορούσε για την ίδια.

Εν τέλει βρέθηκε στη φυλακή για 18 μηνες λόγω φοροδιαφυγής.

Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος την είχε ζήσει ένα διάστημα από κοντά είχε δηλώσει για την Χέλμσλεϊ ότι "της αξίζει ό,τι κι αν πάθει".

Σε μια παράξενη κίνηση γενναιοδωρίας πάντως, η Χέλμσλεϊ όταν πέθανε άφησε στον σκύλο της 12 εκατ. δολάρια. Αλλά πάλι, ίσως τα άφησε σε αυτόν γιατί ήξερε ότι ήταν ο μόνος που δεν θα μπορούσε να τα ξοδέψει...

6. Χάρολντ Λαφαγιέτ Χαντ (1889 – 1974)



Άλλος ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται να έκοβε απ' όπου έβρισκε. Σύμφωνα με τις φήμες, έκοβε ο ίδιος τα μαλλιά του, αγόραζε φθηνά ρούχα και πάρκαρε ολόκληρα τετράγωνα μακριά από τη δουλειά του για να μην πληρώσει 50 σεντς στο πάρκινγκ. Παρ' όλα αυτά είχε τη φήμη του playboy αφού σύμφωνα με τα ΜΜΕ της εποχής είχε τρεις οικογένειες.

7. Τζον Κένεντι (1917 – 1963)



Παρά τη φήμη του ως πλούσιος και νέος playboy ο 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ... "έσφιγγε σφιχτά το ζωνάρι".

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άφηνε τους άλλους να πληρώνουν τον λογαριασμό καθώς δεν είχε ποτέ χρήματα πάνω του, ενώ συχνά τσακωνόταν με την Τζάκι Κένεντι για τα ψώνια που έκανε.

Όλα αυτα στην προσωπική του ζωή καθώς, όντας άνθρωπος των αντιθέσεων, ο Κένεντι θεωρούνταν ένας από τους πιο γενναιόδωρους Προέδρους, αφού έδινε ολόκληρο τον μισθό του σε φιλανθρωπίες.

8. Αριστοτέλης Ωνάσης (1906 to 1975)



Αυτή η πτυχή του Κένεντι εξηγεί ίσως γιατί τον άφησε η Τζάκι, η οποία όμως είχε την ατυχία να πέσει σε έναν εξίσου τσιγκούνη κροίσο.

Παρά τη φήμη του ανοιχτοχέρη Έλληνα, ο βιογράφος του Stephen Birmingham περιγράφει πως ήταν ένας άνθρωπος που άφηνε μίζερα φιλοδωρήματα, όταν και όποτε άφηνε, ενώ απέφευγε να φοράει σακάκι ακόμα κι όταν είχε πολύ κρύο για να μην αναγκαστεί να πληρώσει για να αφήσει το παλτό του στις γκαρνταρόμπες των εστιατορίων. Ένα περιστατικό που περιγράφει απόλυτα το μέγεθος της τσιγκουνιάς του σημειώθηκε ένα βράδυ στην κουζίνα του γιοτ: Όταν μπήκε στην κουζίνα, άνοιξε τον σκουπιδοτενεκέ και έβαλε τις φωνές στο προσωπικό για τα φαγητά που είδε πεταμένα μέσα.

9. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Ουίνσδορ (1894 – 1972, 1896 – 1986)



Αν και μέλη της βασιλικής οικογένειας ο Δούκας και η Δούκισσα του Ουίνσδορ δεν είχαν ποτέ πληρώσει για κανένα δείπνο που έτρωγαν, αντίθετα σηκώνονταν από το τραπέζι και περίμεναν τους υπόλοιπους έξω. Επίσης, αν και είχαν ένα σωρό ακίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο προτιμούσαν να ταξιδεύουν με φθηνά μέσα και σε φθηνούς προορισμούς.

Αντίθετα, το ζεύγος δεν ήταν τόσο εγκρατές όσον αφορά τα ρούχα και τα κοσμήματά τους τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κόστιζαν πάνω από 800.000 δολάρια το χρόνο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *