ροή ειδήσεων

Συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.... - 61.457 ΨΥΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ


Στη δημοσιότητα έδωσε το λιμενικό σώμα βίντεο από επιχείρηση την απεγκλωβισμού -που πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα- τόσο για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών όσο και την αναζήτηση τυχόν επιζώντων από τα συντρίμμια ημιβυθισμένου σκάφους στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 11 παιδιών και τεσσάρων βρεφών.


Όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν οι βατραχάνθρωποι να εξερευνούν το εσωτερικό του σκάφους και κόβουν με ειδικά εξαρτήματα τα σωσίβια ώστε να ανασύρουν τα άψυχα κορμιά των προσφύγων.

Σημειώνεται ότι από το νέο αυτό τραγικό περιστατικό και παρά τις δυσμενείς συνθήκες οι Λιμενικοί κατάφεραν να διασώσουν 68 ανθρώπους. Παράλληλα αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους έως και σήμερα έχουν διασώσει από τη θάλασσα 61.457 ανθρώπινες ψυχές.

Το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως φέτος έχει καταγραφεί μια άνευ προηγουμένου αύξηση μικτών μεταναστευτικών ροών και για το λόγο αυτό η Αρχή έχει αναπτύξει κατά μήκος της των ανατολικών θαλασσίων συνόρων, συνεπικουρούμενο από δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του FRONTEX, μια τεράστια επιχείρηση που αποσκοπεί στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και στην προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο στη θάλασσα.

Τέλος, σημειώνεται ότι για το ναυάγιο έχουν ήδη συλληφθεί επτά αλλοδαποί ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά μεταναστών με το ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος στο Φαρμακονήσι. Όλοι τους, μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης δικογραφίας, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, προκειμένου απαγγελθούν κατηγορίες.

Την Πέμπτη (17/9) η αναγνώριση των θυμάτων από τους συγγενείς

Αύριο το πρωί στο νοσοκομείο της Ρόδου οι συγγενείς θα προχωρήσουν στην αναγνώριση των 34 θυμάτων.

Οι συγγενείς των αδικοχαμένων προσφύγων κατέφθασαν σήμερα (16/9) αργά το απόγευμα στην Ρόδο με πλοίο από τη Λέρο και με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία ανέλαβε όλα τα έξοδα για την μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των μεταναστών και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του νησιού.

Επίσης στο λιμάνι της Ρόδου βρέθηκαν για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμωνας Ζαννετίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη και Χρήστος Ευστρατίου, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός κ.κ. Βασιλάκη και Βορεινάκη, εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζί με δύο διερμηνείς Αραβόφωνους και ψυχολόγους. Επίσης στη Ρόδο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ήδη διαμένουν κατέφθασαν χθες και δύο συγγενείς προσφύγων για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Συνολικά στη Ρόδο από την Λέρο ήρθαν 47 αλλοδαποί οι οποίοι αύριο το πρωί θα συμμετάσχουν στην διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, με την βοήθεια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου στο νοσοκομείο της Ρόδου.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *