ροή ειδήσεων

Ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού στη Σύμη



Η διαχείριση των προσφυγικών ροών στα νησιά αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες...
του υπηρεσιακού υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε για θέμα αυτό με τον δήμαρχο της Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Ήδη το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησε σε επισκευή του περιπολικού σκάφους «lambro 145» που ήταν εδώ και καιρό παραπλισμένο λόγω μηχανικής βλάβης, και εντός της ημέρας αναμένεται να καταφθάσει στο λιμάνι της Σύμης.

Στο νησί με εντολή του αρχηγού του λιμενικού σώματος Αθανάσιου Αθανασόπουλου αναμένεται να αποσταλούν επίσης εντός της ημέρας τέσσερα στελέχη ειδικού κλιμακίου αποστολών που θα παραμείνουν στο νησί για συγκεκριμένο διάστημα.

Ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον κ. Ζώη, αφού ευχαρίστησε δημοσίως τον υπουργό, είπε ότι η επίσκεψή του είχε αποτέλεσμα και ότι σήμερα φεύγει ένα σκάφος του λιμενικού για τη Σύμη επανδρωμένο με 4 άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστoλών όπου θα μείνουν στο νησί για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο νησί είναι τραγική καθώς χώρος φύλαξης μεταναστών στη Σύμη δεν υπάρχει. «Καταλαβαίνεται ότι είναι τραγικές οι συνθήκες που διαμένουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και τραγική η εικόνα που δείχνουν προς τα έξω, προς τους επισκέπτες που έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί, που ξέρουμε ότι είναι ένα νησί που δέχεται ποιοτικό τουρισμό», δήλωσε ο κ. Παπακαλοδούκας, προσθέτοντας ότι η πρώτη εικόνα που αντικρίζουνε οι επισκέπτες είναι παιδάκια στο δρόμο να κοιμούνται σε χαρτόνι και για μαξιλάρι το σωσίβιο.

Αναφερόμενος στο περιστατικό στη Σύμη, με την εμπλοκή του σκάφους της frontex με τούρκικο δουλεμπορικό, είπε πως τέτοια γεγονότα είναι σε καθημερινή βάση, απλά έτυχε τώρα η ανταλλαγή πυρών να έχει θύμα ένα 17χρονο μετανάστη και τραυματίες έναν λιμενικό και τον ένα δουλέμπορα από τους δύο.

Εκείνη την ημέρα η frontex είχε συλλάβει 5 δουλέμπορους -τι πήγε λάθος δεν θα το εξετάσω εγώ, γίνεται ΕΔΕ για το θέμα-, πρόσθεσε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανένα παιδί του λιμεναρχείου, καθώς καθημερινά δίνουνε μάχες σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας αναμένεται να μεταβεί την Πέμπτη σε νησί του Αιγαίου -πιθανόν στη Κω- για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς για το θέμα.

Για το θέμα ο κ. Ζώης είχε το πρωί της Τρίτης επικοινωνία με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου, η οποία του περιέγραψε το πρόβλημα στο νησί της Μυτιλήνης όπου βρίσκονται τουλάχιστον 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *