ροή ειδήσεων

Κουντουρά: Χρέος μας να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν



Τη συνέχιση του έργου της ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού θέτει ως στόχο η αναπληρώτρια υπουργός, Έλενα Κουντουρά...

χαρακτηρίζοντας τον τομέα αυτό «πολύτιμο πυλώνα» της οικονομικής ανάπτυξης και της συνοχής της κοινωνίας σε δήλωσή της με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού.
«Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς. Ο τουρισμός αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής μας ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Συμβάλει περίπου 20% στο ΑΕΠ της χώρας μας και δημιουργεί 1.000.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Προσφέρει σημαντική στήριξη και ευκαιρίες στις προσπάθειες εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση», αναφέρει η υπουργός.
Και συνεχίζει: «Με το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμύρια τουρίστες και τα 15.5 δις ευρώ έσοδα υπολογίζουμε να κλείσει η τουριστική χρονιά για το 2015. Μια μεγάλη επιτυχία που προήλθε από τη συλλογική προσπάθεια του Υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων του ΕΟΤ και ΞΕΕ, των περιφερειών, και όλου του ιδιωτικού τουριστικού κλάδο».
Η κα Κουντουρά τονίζει πως «στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το έργο μας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού» και συμπληρώνει πως «είμαστε αισιόδοξοι και ταυτόχρονα σε εγρήγορση ώστε να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερα βήματα και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα».
«Αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν σε ποιότητα, σε υποδομές, σε εκπαίδευση, σε παροχή υπηρεσιών. Όλοι όσοι έχουν ρόλο και λόγο στον ελληνικό τουρισμό μπορούν και οφείλουν να συστρατευθούν μαζί μας, ώστε να καταφέρουμε μέσα από μια διαρκή συλλογική προσπάθεια να αποδώσουμε τα οφέλη, που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα, στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της χώρας μας», κατέληξε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *