ροή ειδήσεων

Νέα τραγωδία με μετανάστες στα τουρκικά παράλια



Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στο Αιγαίο, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. ...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, 17 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα τουρκικά παράλια, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στην ξύλινη λέμβο, μήκους οκτώ μέτρων, επέβαιναν 37 άτομα. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, έχουν διασωθεί όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες.



Μεταξύ των θυμάτων είναι μία γυναίκα και πέντε παιδιά, όλοι τους συριακής καταγωγής.

Το τουρκικό λιμενικό εντόπισε και ανέσυρε τα πτώματα μέσα στην καμπίνα του ξύλινου σκάφους, αφού, σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, κατά τα φαινόμενα οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν εκεί και δεν πρόλαβαν να βγουν στο κατάστρωμα.

Οι 20, που την ώρα του ναυαγίου βρίσκονταν στο κατάστρωμα και φορούσαν σωσίβια, πήδηξαν στη θάλασσα και μπόρεσαν να βγουν κολυμπώντας στην ακτή. Οι επιζώντες οδηγήθηκαν στο νεκροτομείο προκειμένου να αναγνωρίσουν τα θύματα.O κυβερνήτης της οικείας τουρκικής περιφέρειας Αμίρ Τσιτσέκ ανέφερε, σύμφωνα με την Χουριέτ, ανέφερε πως το σκάφος ξεκίνησε από την περιοχή του χωριού Γκιουμουσλούκ και βυθίστηκε στα ανοικτά της νησίδας Τσαβούσαντασι.

Σύμφωνα με τον Τσιτσέκ, θεωρείται ότι προορισμός ήταν η Κως ή η Λέρος.

Το τουρκικό λιμενικό έχει διασώσει περισσότερους από 53.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τις αρχές του έτους, όμως 274 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, ανέφερε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο



Επτά επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Μεσόγειο που αφορούσαν συνολικά περίπου 500 ανθρώπους, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό λιμενικό.

«Το Σάββατο ήταν ήρεμο στο σύνολό του, όμως τώρα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα. Είχαμε την επέμβαση ενός πλοίου των Γιατρών χωρίς Σύνορα, δύο μονάδων του λιμενικού, ενός πλοίου του ιταλικού Πολεμικού ναυτικού και ενός πλοίου που ανήκει στη Navfor Med», επεσήμανε μια εκπρόσωπος.

Η γερμανική φρεγάτα Werra με τη βοήθεια ενός πλοίου των Γιατρών χωρίς Σύνορα διέσωσε χθες το απόγευμα μια φουσκωτή βάρκα με 140 επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών 42 γυναίκες και δύο παιδιά, ανέφερε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι πρόσφυγες, που κυρίως κατάγονταν από τη Νιγηρία, τη Γκάνα, τη Σενεγάλη και τη Σιέρα Λεόνε, είχαν αναχωρήσει πριν τρεις ημέρες από τη Λιβύη και διασώθηκαν περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια των ακτών της χώρας.

Οι ιταλικές αρχές δέχθηκαν επίσης να υποδεχθούν περίπου 80 πρόσφυγες που διασώθηκαν στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που διεξήγαγε η Μάλτα, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να πάνε στο νησί αλλά ζήτησαν να μεταφερθούν στην Ιταλία.

Η επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Navfor Med ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή ενός ιταλικού αεροπλανοφόρου, τεσσάρων πλοίων, τεσσάρων αεροπλάνων και 1.318 στρατιωτών από 22 ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής οι Ευρωπαίοι πρόκειται να αυξήσουν την πίεση στους διακινητές προσφύγων στη Μεσόγειο από τις 7 Οκτωβρίου επεμβαίνοντας εναντίον τους, ακόμη χρησιμοποιώντας και βία, στα διεθνή ύδατα απέναντι από τη Λιβύη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *