ροή ειδήσεων

Ανατροπή στα ΓΚΑΛΟΠ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις


Τι δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων και... οι εκπλήξεις...

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα Παρασκευή, τίποτα δεν έχει κλειδώσει....


Τα υψηλά ποσοστά αδιευκρίνιστης ψήφου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες από τις εκλογές δείχνουν ότι όλα μπορεί να συμβούν, σε μια αναμέτρηση η οποία κρίνεται ως μια από τις πιο αμφίρροπες των τελευταίων ετών.

Προς το παρόν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί προβάδισμα έναντι της ΝΔ και να υπερτερεί στην παράσταση νίκης, με την ψαλίδα την τελευταία βδομάδα να έχει ανοίξει. Ωστόσο την Κυριακή τα πάντα μπορεί να συμβούν και το ενδεχόμενο να ανατραπεί η σημερινή εικόνα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις είναι αρκετά πιθανό, με βάση τα ποσοστά των αναποφάσιστων.

Οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξει και σημαντική διαφορά μεταξύ του πρώτου και δευτέρου κόμματος. Όλα θα κριθούν από την εκλογική συμπεριφορά των αναποφάσιστων την Κυριακή και από το ποσοστό της αποχής. Σε κάθε περίπτωση πάντως απαντήσεις θα δώσει η κάλπη και μόνο.

Μάχη όμως αναμένεται να δοθεί και μεταξύ των μικρότερων κομμάτων τόσο για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την τρίτη και τέταρτη θέση όπως επίσης και ποια κόμματα θα καταφέρουν τελικά να εισέλθουν στη Βουλή.

Δημοσκόπηση Marc για τον Alpha

Πιο αναλυτικά προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 1,1% έναντι της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σύμφωνα με αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%, η ΝΔ 25,1%, η Χρυσή Αυγή 5,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,8%, το Ποτάμι 4,9%, το ΚΚΕ 4,8% η Ένωση Κεντρώων 3,3%, η Λαϊκή Ενότητα 2,7% και οι ΑΝ.ΕΛ 2,4%.

Σε ότι αφορά την εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής ΣΥΡΙΖΑ 31,7 , η ΝΔ 30,4 %, η Χρυσή Αυγή 6,9 %, το ΠΑΣΟΚ 5,8%, το Ποτάμι 5,9 %, το ΚΚΕ 5,8% η Ένωση Κεντρώων 4%, η Λαϊκή Ενότητα 3,3% και οι ΑΝ.ΕΛ 2,9%.
Αρκετά υψηλά είναι τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου η οποία αγγίζει το 10,8%, ενώ ένα ποσοστό 6% δείχνει να μην έχει ακόμη αποφασίσει.

Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακό. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 54,2%, ενώ σε ότι αφορά την ΝΔ το ποσοστό για την παράσταση νίκης αγγίζει το 23,3%.

Public Issue για την Αυγή

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή.

Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία

Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.

Οι ΑΝ.ΕΛ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

Με βάση το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue η εκτίμηση των εκλογικών εδρών στη νέα βουλή έχει ως εξής:

-ΣΥΡΙΖΑ 139 έδρες

-Νέα Δημοκρατία 79 έδρες

-Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) 22 έδρες

-Χρυσή Αυγή 19 έδρες

-ΚΚΕ 18 έδρες

-Ποτάμι12 έδρες

και η ΛΑΕ 9 έδρες.

Metron Analysis για τον ΑΝΤ1

Σε γκάλοπ της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, το Ποτάμι με 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, η νωση Κεντρώων με 2,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%, η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΚΚΕ με 6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 6%, το Ποτάμι με 5,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

GPO για το Mega

Άνοιγμα της ψαλίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Gpo που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega
Σύμφωνα με αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,5% έναντι της ΝΔ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η διαφορά βρισκόταν στο 0,2%.

Αναλυτικά η GPO προβλέπει:

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
ΝΔ 26%
Χρυσή Αυγή 6,1%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6%
ΚΚΕ 5,7%
Ποτάμι 4,8%
Λαϊκή Ενότητα 3,9%
ΑΝΕΛ 3%
Ένωση Κεντρώων 2,8%

Να σημειωθεί ότι και σε αυτή την δημοσκόπηση το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι ιδιαίτερα υψηλό και αναμένεται να αγγίξει το 12%.

MRB για το Star

Ελαφρύ προβάδισμα, της τάξης του, 0,5% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την MRB για τον τηλεοπτικό Star.

Πιο αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,4% έναντι 26,9% της ΝΔ, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,9%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) 5%, Ποτάμι και ΚΚΕ ισοψηφούν στο 4,9% ενώ η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 3,2%, η Λαϊκή Ενότητα στο 3,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 2,6%. Υψηλό είναι σε αυτή την δημοσκόπηση το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου με 14%.

Προβάδισμα όμως διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην εκτίμηση ψήφου με 31,7% έναντι 30,6% της ΝΔ, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, οι ΑΝ.ΕΛ με 3,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΛΑΕ με 3,9% και η Ένωση Κεντρώων με 4%.

Σε ότι αφορά την δημοτικότητα ανά πολιτικό αρχηγό, ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 33,5% και ακολουθούν, Μεϊμαράκης 33,2%, Θεοδωράκης: 24,7%, Φώφη 20,7%, Καμμένος 18,5%, Λαφαζάνης: 8,8%, Κουτσούμπας: 16,5%, Μιχαλολιάκος: 7,5% και Λεβέντης: 17,9%.

Σε ότι αφορά το ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Τσίπας συγκεντρώνει 38,3%, ο Μεϊμαράκης 34,2%, ενώ κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 25,8%.

ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΪ

Σύμφωνα με την εκτίμηση πρόθεσης ψήφου της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει προβάδισμα 2,5% (31% έναντι 28,5%) συγκριτικά με τη Ν.Δ.

Η Χ.Α. παραμένει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με το ίδιο ποσοστό (6,5%), ενώ ακολουθούν με 5% ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, έπεται Το Ποτάμι με 4,5%, από 3% - το όριο για την είσοδο στη Βουλή- καταγράφουν ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων , 2% παίρνουν οι ΑΝΕΛ, 3% άλλο κόμμα και 8,5% αναποφάσιστοι. Η αποχή φτάνει το 9%, ενώ το άκυρο/λευκό το 2,5%.

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θα τούς έδινε περισσότερη σιγουριά για το μέλλον, το 35,5% των εκλογέων δηλώνει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 32,5% μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, 28,5% κάτι άλλο (αυθόρμητες αποκρίσεις) ενώ 3,5% είναι αναποφάσιστοι/ δεν απαντούν.

Ως προς τη σύνθεση των απαντήσεων το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το 12,5% κυβέρνηση με πρωθυπουργό Ευάγγελο Μεϊμαράκη και 19% κάτι άλλο. Για τους εκλογείς της ΝΔ το 81,5% δηλώνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το 4% κυβέρνηση με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, 13% κάτι άλλο και 1,5% αναποφάσιστοι.

ProRata: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3%

Στις 3 μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, σύμφωνα με την έρευνα της ProRata για το efsyn.gr.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 27,5%, η Ν.Δ 24,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5,5%, Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, Ένωση Κεντρώων 3,5%, Λαϊκή Ενότητα 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, «Άλλο» 2%, «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 14%, Άκυρο/Λευκό 2%, Αποχή 13%.

Οι εταιρίες στοιχημάτων

Το θολό τοπίο για το εκλογικό αποτέλεσμα αποδίδεται και στις εταιρίες στοιχημάτων . Για πρώτη φορά οι διεθνείς εταιρίες στοιχήματος όπως η Williamchill δεν έχει αναφορά και αποδόσεις για τις ελληνικές εκλογές. Η μόνη εταιρία στο εξωτερικό που δίνει αποδόσεις για νικητή στις ελληνικές εκλογές είναι η Betfair αλλά στο ανταλλακτήριο μπορούν παίξουν οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα η εταιρία STOIXIMAN, στην κατηγορία του πρώτου κόμματος, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ απόδοση 1,25 και στη Νέα Δημοκρατία 3,55.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *