ροή ειδήσεων

Κύριε Δήμαρχε, για όνομα του Θεού, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΟΔΙΝΙ!‏‎


Αναγνώστης:
Αν δεν έχετε τους πόρους να συντηρήσετε έστω υποτυπωδώς,... την ωραιότερη φυσική κοιλάδα της Δωδεκανήσου, αν δεν μπορείτε να ανατρέψετε την κατάρρευση που συντελείται σε αυτό το μέρος, αν δεν είστε σε θέση να προστατέψετε την πανίδα, τη χλωρίδα και τις ανθρώπινες κατασκευές , για όλα τα οποία κάποτε υπερηφανευόμαστε πως δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, τότε περιφράξτε με συρματόπλεγμα όλη τη κοιλάδα, βάλτε και μια δυο πινακίδες ανακοινώνοντας το κλείσιμο του χώρου «ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ».

Τα χώματα υποχωρούν, τα νερά έχουν κατακλύσει τα τοιχία, τα δένδρα πέφτουν φράζοντας τα πάλαι ποτέ γραφικά μονοπάτια, τα ξύλινα προστατευτικά σάπισαν και αιωρούνται επικίνδυνα, ώστε δεν είναι πλέον θέμα τύχης ή κακιάς στιγμής να γίνει το δυστύχημα.

Και δεν θα είναι «δυστύχημα» ή «ατύχημα», θα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, έστω κι εξ αμελείας.

Είχα γράψει και παλαιότερα για τα χάλια του, την εγκατάλειψη του, τους περιθωριακούς τύπους που συναντάς όταν σουρουπώνει, την αφόρητη μπόχα που αναδίδουν τα λιμνάζοντα νερά με τα σάπια φύλλα και τις ακαθαρσίες των σκυλιών, αλλά πάντα ήλπιζα πως κάποτε ίσως να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα γι αυτόν τον δύσμοιρο τόπο.

Ομολογώ πως σαν Ρόδιος πολίτης, ντρέπομαι όταν (σπάνια πια) περνώ μια βόλτα από το Ροδίνι.

Είχα κοντά τρία χρόνια να περάσω από εκεί και το έκανα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2015, ένοιωσα τόση ντροπή, τόση οργή, τόση απελπισία, ώστε δεν έχω τη δύναμη πλέον να προτείνω τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να ξαναφτιάξουμε αυτόν τον Παράδεισο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΟΔΙΝΙ, για να μην μπορεί κανείς να μπει μέσα και να βλέπει την κατάντια μας, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ.

Παρακαλώ επίσης κάποιον από τις δικαστικές αρχές, να κάνει μιαν επιτόπια έρευνα για να διαπιστώσει αν αυτός ο χώρος είναι κατάλληλος και δεν εγκυμονεί κινδύνους, για να τον επισκέπτονται ανίδεοι τουρίστες, ή οποιοσδήποτε άλλος, συνοδεύοντας και παιδιά.

Μ.Η.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/9/15 10:46

    Έτσι κατάντησε το ποιο κοντινό αξιοθέατο στην Πόλη μας που κάποτε ήμασταν περήφανοι να παίρνουμε εκεί τους επισκέπτες μας.
    Ρόδος πολιτιστική πρωτεύουσα (υποψήφια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/15 12:44

    Το αφηνουμε να ριμάξει. μετά μαζευουμε εθελοντες να το καθαρίσουν και μετά το πουλάμε σε γελοία τιμή σε ιδιώτη και όλοι είμαστε χαρούμενοι και λέμε τον ιδιωτη ήρωα που θα δώσει και θέσεις εργασίας, κλασσική συνταγή! Οι δήμαρχοι όμως που τα φτιάχνανε μια χαρά τους διώξαμε, κρατήσαμε τόσα χρόνια αυτούς που μας αξίζανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/9/15 16:15

    Μπορούμε να κάνουμε μια κοινοπραξία, έναν σύλλογο προστασίας του πάρκου όπου με μια μικρή συνδρομή και σχεδιασμό, με την ταυτόχρονη λειτουργία του αναψυκτήριου και του χώρου εκδηλώσεων να επισκευάζει και να συντηρεί το πάρκο ώστε να έρθει στην αρχική του κατάσταση. Οτι δεν μπορεί να κάνει ο Δήμος, μπορούμε να το κάνουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάριος4/9/15 17:00

    Το θέμα δεν είναι μόνο πως το πάρκο ρήμαξε και έγινε ένα από τα χειρότερα δείγματα του «πολιτισμού» μας. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, και εγώ ο ίδιος που προτρέπω κάποιον εισαγγελέα να αποφανθεί αν πρέπει να μένει ανοιχτό, εγώ θα είμαι που θα καταγγείλω οποιονδήποτε υπεύθυνο, όταν κάποιο άτυχο παιδάκι πληγωθεί.
    Εύχομαι να μη γίνει αυτό, αλλά αν συμβεί, επαναλαμβάνω πως δεν θα πρόκειται για «ατύχημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/9/15 20:00

    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΛΙΑ,ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ.ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΥΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ....ΚΑΡΥΔΙΑ... ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΝΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΕΦΤΗΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΖΕΣΤΕΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/9/15 22:10

    Είναι για γέλια και για κλάματα αυτή η δημοτική αρχή που με στόμφο δήλωνε ότι θα εργαστεί για την "ευταξία" (αναρωτιέμαι αν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η λέξη) μάλλον αταξία εννούσαν!!! Αλλη μια 5ετία χαμένη με ανίκανους να μας διοικούν, αλλά θα μου πεις ...... ο κάθε λαός είναι άξιος των ηγετών του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *