ροή ειδήσεων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «ΜΑΤΩΜΕΝΟ» ΦΕΓΓΑΡΙ – Τι θα συμβεί τα χαράματα της Δευτέρας


Οι προφητείες αγαπούν τα σημάδια εξ ουρανού και τα ξημερώματα της Δευτέρας... αυτός θα «στείλει» ένα θεαματικό φεγγάρι, το επονομαζόμενο και «ματωμένο», για το οποίο υπάρχουν προλήψεις, ενώ έχουν μιλήσει η NASA αλλά και ένας πάστορας που περιμένει την… Αποκάλυψη!

Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, που για τελευταία φορά είχε συμβεί το 1982 και δεν θα επαναληφθεί πριν το 2033, θα έχουν την ευκαιρία να δουν στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες όσοι δεν κοιμηθούν καθόλου ή βάλουν νωρίς το ξυπνητήρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου.



Θα παρατηρήσουν μια ολική έκλειψη υπερπανσελήνου, δηλαδή της απόκρυψης του δίσκου της Σελήνης στο μεγαλύτερο δυνατό μέγεθός του. Στη χώρα μας το φαινόμενο θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί. Υπερπανσέληνος συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη, με αποτέλεσμα η διάμετρος του φεγγαριού να φαίνεται μεγαλύτερη. Η έκλειψη -εφόσον το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες- θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και τη δυτική Ασία.

Κάτι ανάλογο -συνδυασμός ολικής έκλειψης και υπερπανσελήνου- είχε συμβεί μόνο πέντε φορές μετά το 1900: το 1910, το 1928, το 1946 και για τελευταία φορά το 1982, ενώ δεν θα ξανασυμβεί πριν από το 2033, σύμφωνα με τη NASA. Η ολική φάση της έκλειψης θα είναι ορατή σχεδόν στο σύνολο της χώρας μας. Οι ακριβείς χρόνοι του φαινομένου στην Ελλάδα θα έχουν ως εξής:
Έναρξη έκλειψης παρασκιάς: 3:11 πμ
Έναρξη μερικής έκλειψης: 4:07 πμ
Έναρξη ολικότητας: 5:11 πμ
Μέγιστο έκλειψης: 5:47 πμ
Τέλος ολικότητας: 6:23 πμ
Τέλος μερικής έκλειψης 7:27 πμ
Τέλος έκλειψης παρασκιάς 8:22 πμ (η Σελήνη θα έχει ήδη δύσει).

Κατά την έκλειψη της Δευτέρας το φεγγάρι θα φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερο και κατά 30% φωτεινότερο από ότι στην προηγούμενη φετινή. Παρά την ολική έκλειψη, το φεγγάρι δεν θα γίνει τελείως σκοτεινό, αλλά θα πάρει μια κοκκινωπή απόχρωση, γι’ αυτό πολλοί το ονομάζουν «Ματωμένη Σελήνη».

Οι θεωρίες για το τέλος του κόσμου

Καθόλου παράξενο που με αυτό το φαινόμενο κατά καιρούς έχουν συνδεθεί διάφοροι φόβοι για το επερχόμενο τέλος του κόσμου. Κάθε ουράνιο φαινόμενο μαγεύει αλλά προκαλεί και φόβο. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αυτές τις μέρες πολλά άρθρα και βίντεο που «προβλέπουν» το τέλος του κόσμου λόγω της έκλειψης αυτής.

Πρόκειται για την τέταρτη σεληνιακή έκλειψη η οποία λαμβάνει χώρα τα τελευταία δύο χρόνια κατά την οποία το φεγγάρι θα πάρει ένα χρώμα κόκκινο, όπως μεταδίδει η Daily Mail, εξ ου και τα περί «ματωμένου φεγγαριού». Το γεγονός αυτό έχει εξάψει την φαντασία των συνομωσιολόγων, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι θα είναι η απαρχή σημαντικών και τρομακτικών γεγονότων που συνδέονται με την «Αποκάλυψη». Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για έναν μεγάλο κομήτη ο οποίος και θα χτυπήσει τη Γη και θα σημάνει το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν κάποιες ομάδες Χριστιανών που πιστεύουν στη προφητεία του «Ματωμένου Φεγγαριού» το οποίο είναι συνδεδεμένο με την επιστροφή του Ιησού από τον ουρανό μετά από έναν Αρμαγεδδών.

Ο πάστορας

Πρόσφατα μάλιστα ένας χριστιανός πάστορας, ο Τζον Χάτζι ο οποίος γράψει το βιβλίο «Τέσσερα φεγγάρια αίματος: Κάτι πρόκειται να αλλάξει», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Express μετά το πρώτο ματωμένο φεγγάρι ότι σηματοδοτεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τον κόσμο. «Αυτό είναι κάτι που κανέναν θρησκευτικό think tank δεν έχει ασχοληθεί», δήλωσε ο ίδιος.

Η εκδήλωση του φαινομένου, ονομάζεται «Tετράδα» και αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις, ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονται έξι πανσέληνοι. Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν αρκετές αναφορές για τα φεγγάρια του αίματος. Ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής». Ιωήλ 2: 31.

Η NASA έχει πει πως η «Τετράδα», έχει συμβεί μόνο 3 φορές τα τελευταία 500 χρόνια. Σύμφωνα με τον πάστορα, κάθε φορά που η «Τετράδα» παρουσιάζεται, συμβαίνουν σημαντικά θρησκευτικά γεγονότα, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:
1493: Διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας
1949: Ίδρυση του κράτους του Ισραήλ
1967: Αραβό-Ισραηλινός πόλεμος των Έξι Ημερών.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Αμερικάνο πάστορα, αυτό το «σημάδι» έχει προβλεφθεί από την Αγία Γραφή και παραπέμπει σε μία αλλαγή του κόσμου, την ίδια στιγμή που η NASA, επισημαίνει πως η αλλαγή του χρώματος στο φεγγάρι είναι εντελώς… ακίνδυνη. Ενώ το συμβάν, για κάποιους μπορεί να έχει τεράστια θρησκευτική σημασία, για κάποιους άλλους, είναι απλώς μία ευκαιρία να απολαύσουν κάτι όμορφο στον νυχτερινό ουρανό.

Καθησυχαστική η NASA

Εξάλλου, η NASAαναγκάστηκε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για να διαψεύσει τις φήμες που έχουν αναστατώσει το Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες το τέλος του κόσμου θα έρθει τον Σεπτέμβριο ύστερα από πρόσκρουση γιγαντιαίου αστεροειδούς στον πλανήτη μας, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στο μύθο του ματωμένου φεγγαριού. Ο διευθυντής του γραφείο της NASA που ασχολείται με τη μελέτη τέτοιου είδους αστεροειδών οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη Γη, Πολ Τσόντας, δήλωσε ότι «εάν υπήρχε οποιοδήποτε αντικείμενο τόσο μεγάλο για να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους καταστροφή μέσα στο Σεπτέμβρη, θα είχαμε παρατηρήσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα». Ο Πολ Τσόντας είναι κατηγορηματικός και εκτιμά ότι η Γη δεν διατρέχει κανέναν τέτοιο κίνδυνο για τα επόμενα 100 χρόνια.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *