ροή ειδήσεων

Σε αυτά τα στοιχεία βρίσκεται το μεγάλο και άλυτο πρόβλημα της χώρας.



Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 10.847.855 κατοίκους...


Από αυτούς, 2.723.460 υποαπασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, 847.089 στον δημόσιο τομέα, ενώ οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 2.654.198 εκ των οποίων 651.238 είναι κάτω των 65 ετών. Οι άνεργοι καταγράφονται σε 1.272.541.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε ο Καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πετράκης που δείχνει ποια είναι η σχέση του Ελληνικού πληθυσμού με την αγορά εργασίας.

ψευτο-Δουλεύουν 3,5 εκ. για να ζήσουν 11 εκατομμύρια Έλληνες – 2,7 εκ. οι συνταξιούχοι, 1,3 εκ. οι άνεργοι


Καταλαβαίνει κανείς ότι ουσιαστικά οι 2.723.460 (αυτοαπασχολούμενοι και αυτοί με εξαρτημένη εργασία στον ιδιωτικό τομέα) σχεδόν «ζουν» όλους τους υπόλοιπους 8.124.425!


Κατ” ουσίαν δουλεύει το 33% του πληθυσμού για να ζήσει το 100%.

Με τέτοια αναλογία εργαζομένων και μη εργαζομένων, η χώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά, όσο κι αν μάς «κουρέψουν» τα δάνεια.

Φυσικά μια ελάφρυνση του χρέους θα απελευθερώσει και δημόσιους πόρους για επενδύσεις, γι αυτό είναι σημαντικό το «κούρεμα», αλλά από μόνο του δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα της χώρας.

Και είναι προφανές ότι το βάρος της ανάπτυξης πρέπει να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για να συμβεί αυτό απαιτούνται και οι ανάλογες πολιτικές.

Με ΦΠΑ 23%, φορολογικούς συντελεστές στο 30% και έκτακτες εισφορές, ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα δεν έρχεται. Όταν μάλιστα, δίπλα σου υπάρχουν χώρες με φορολογικούς συντελεστές 10% ή και μικρότερους (π.χ. Βουλγαρία, Κύπρος κ.λπ.).




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *