ροή ειδήσεων

Στο μισό τα πρόστιμα του ΚΤΕΟ για τους εκπροθεσμους!



Έχετε καθυστερήσει να περάσετε από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο σας.... και το υψηλό πρόστιμο που καλείστε να καταβάλλεται λειτουργεί αποτρεπτικά;...


Τώρα, μπορείτε να το αποφύγετε! Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Υποδομών, προβλέπει δραστική μείωση των προστίμων σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει περάσει το όχημά του από ΚΤΕΟ, η ημερομηνία που θα έπρεπε να το έχει κάνει έχει παρέλθει, αρκεί να το πράξει μέχρι τέλος του 2015. Στην περίπτωση αυτή, θα καταφέρει να μειώσει το πρόστιμο που προβλέπεται για τον εκπρόθεσμο έλεγχο από το ΚΤΕΟ στο μισό άλλα και να αποφύγει εντελώς το πρόστιμο – το λεγόμενο ως «πέναλτι»- που ανέρχεται στα 150 ευρώ. Στην περίπτωση που δεν «εκμεταλλευτεί» τις διευκολύνσεις που του παρέχει η εγκύκλιος, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, από τη νέα δηλαδή χρονιά, δε θα το αποφύγει…
«Υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν καταστεί άνω των έξι (6) μηνών εκπρόθεσμοι από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) ότι θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης όσον αφορά το τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου, εφόσον σπεύσουν να προσκομίσουν το όχημα για τεχνικό έλεγχο το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα θα έχουν τη δυνατότητα να μην επιβαρυνθούν με το υψηλό τέλος εκπροθέσμου ελέγχου, που προβλέπεται από την νομοθεσία, γιατί θα καταβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος μειωμένο» επισημαίνει ο προϊστάμενος του Δημόσιου ΚΤΕΟ στον Πύργο κ. Θοδωρής Τσίπας, δίνοντας μάλιστα και ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό. Όπως είπε, για ένα επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ το προβλεπόμενο τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου πέραν των 6 μηνών είναι 65 ευρώ, θα καταβληθεί τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου 33 ευρώ.

Προθεσμίες
Οι προθεσμίες που έχουν ορισθεί προκειμένου να αξιοποιήθουν οι παραπάνω ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις, βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή και έχουν ως εξής:
Α. Τα οχήματα για τα οποία έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) έως τις 30/6/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.
Β. Τα οχήματα για τα οποία έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.
Γ. Τα οχήματα για τα οποία έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.
«Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν περάσουν τα οχήματά τους στις προαναφερθείσες ειδικές ημερομηνίες, αλλά διενεργήσουν τον τεχνικό έλεγχο μετα τις καταληκτικές προθεσμίες των τριών περιπτώσεων και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (μέχρι τις 31/12/2015), τότε θα καταβάλουν το ανάλογo τέλος εκπροθέσμου ελέγχου» τόνισε ο κ. Τσίπας και πρόσθεσε ότι δε θα τους επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ που προβλέπεται από 1-1-2016 για όσους ιδιοκτήτες των οχηματων που είναι πανω από έξι (6) μήνες εκπρόθεσμοι από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ). «Σημειώνεται ακόμη ότι το πρόστιμο της τροχαίας σε περίπτωση ληγμένου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου είναι 400 ευρώ και σε περίπτωση που ο οδηγός εντός 10 ημερών περάσει από τεχνικό έλεγχο το όχημα θα πληρώσει 50 ευρώ».

Μειωμένα τέλη
Στο Δημόσιο ΚΤΕΟ εφαρμόζονται μειωμένα τέλη για τον τεχνικό έλεγχο των Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης Αυτοκίνητων (ταξί), επιβατικών εκπαιδευτικών οχημάτων του και των ελαφρών φορτηγών έως 3,5 τόνων μεικτού φορτίου. Επίσης είναι μειωμένα τα τέλη διενέργειας τεχνικού έλεγχου κατά :
Α. Εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) για οχήματα φυσικών προσώπων κατόχων ισχύοντος Δελτίου Ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Β. Δεκαπέντε τοις εκατό (15%) για οχήματα του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
Γ. Δέκα τοις εκατό (10%) προκειμένου για οχήματα φυσικών ή νομικών προσώπων τα οποία είναι κύριοι ή κάτοχοι άνω των δέκα (10) και έως πενήντα (50) οχημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2621363103, 2621363704, Θεόδωρος Τσίπας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *