ροή ειδήσεων

Τα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών



Στη θεαματική επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης....



Το BBC φιλοξενεί τη νικητήρια δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος με την σημείωση ότι ο κ. Τσίπρας είπε πως οι Έλληνες έχουν μπροστά τους δύσκολο δρόμο για την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και η οποία θα έρθει μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά.

"Ο Τσίπρας νικητής των εκλογών για τρίτη φορά στο ίδιο έτος", τιτλοφορείται η Le Monde που προσθέτει ότι οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι δεν κράτησαν οργή κατά του Αλέξη Τσίπρα, που παρά το ξεκάθαρο "όχι" στο δημοψήφισμα προχώρησε σε συμφωνία με τους δανειστές.

"Για τους Έλληνες ψηφοφόρους, η απόφαση είναι ξεκάθαρη", γράφει o ιστότοπος του CNNαναφερόμενος στην απόφαση για επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, ένα μήνα μετά την παραίτησή του.

Προσθέτει όμως μέσα στο κείμενο το αμερικανικό δίκτυο πως αυτό που παρέμενε βέβαιο ακόμη και πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ήταν πως η οικονομικά αδύναμη Ελλάδα "δεν έχει χρόνο για ένα φρέσκο γύρο πολιτικής αβεβαιότητας".

"Η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα μετά τις εκλογές", σχολιάζει η Suddeutsche Zeitung. "Πλέον δεν υπάρχει ελπίδα για μια εύκολη λύση εξόδου από την κρίση χρέους", προσθέτει.

"Ο Αλέξης Τσίπρας θράμβευσε στις εκλογές, όμως οι απαιτήσεις των πιστωτών δεν του αφήνουν μεγάλα περιθώρια κινήσεων. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία: Τώρα δεν χρειάζεται να επιθυμεί να αλλάξει ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά μπορεί να επικεντρωθεί στη χώρα του", τονίζει από τη μεριά του το περιοδικό Spiegel.

"Ακόμα στην εξουσία. Η Ελλάδα εκλέγει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα σαν πρωθυπουργό για δεύτερη φορά φέτος", αναφέρεται στο δελτίο ειδήσεων του SkyNews.

"Kαθαρή νίκη για τον Τσίπρα. Μετά τις εκλογές στην Ελλάδα διαφαίνεται ταχύς σχηματισμός κυβέρνησης στην Ελλάδα", υπογραμμίζεται στο δελτίο ειδήσεων NTV της γερμανικής τηλεόρασης.



Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τιτλοφορείται: "H επόμενη ώρα της αλήθειας για τον Τσίπρα" και σχολιάζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας θα μπορούσε να διασπάσει το κόμμα.



"O Ελληνας αριστερός Τσίπρας επιστρέφει με μια απροσδόκητα ξεκάθαρη εκλογική νίκη", μεταδίδει το Reuters συμπληρώνοντας ότι "παρά το γεγονός οτι τον εγκατέλειψε η ριζοσπαστική πλευρά του κόμματός του τον Αύγουστο, ο πιο ηχηρός αριστερός ηγέτης στην Ευρώπη θα παραμείνει η κυρίαρχη προσωπικότητα στη χώρα".



"Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα επιστρέφει στην εξουσία μετά την ηχηρή νίκη στις ελληνικές εκλογές. Η επανεκλογή ίσως καθησυχάσει τις αγορές και ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στο σχέδιο διάσωσης", γράφει η Wall Street Journal.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *