ροή ειδήσεων

Μεταναστευτικό: Το "ανάπηρο" λιμενικό και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες



Η μεταναστευτική κρίση "γονατίζει" την Ευρώπη που έστω και αργά φαίνεται... πως θα προσπαθήσει να βρει μια λύση. Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει η Ελλάδα, που μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να μην έκανε τίποτα αλλά πλέον περιθώρια δεν υπάρχουν.


Στο πλαίσιο αυτό, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η υπηρεσιακή κυβέρνηση, σήμερα οι εμπλεκόμενοι υπουργοί έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν περισσότερα απ’ όσα θα γίνουν στο "καυτό" θέμα του μεταναστευτικού.

Φαίνεται πως τόσα χρόνια, το Λιμενικό που δίνει καθημερινά μάχη με τους δουλέμπορους και πολλές φορές αναγκάζεται να μαζεύει άψυχα κορμιά από τη θάλασσα γιατί το δουλεμπορικό που μετέφερε μετανάστες, έχει ναυαγήσει.

Αυτό το Λιμενικό μοιάζει "ανάπηρο" και παλεύει χωρίς... δυνάμεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων!

Στο πλαίσιο των μέτρων που (επιτέλους) θα ληφθούν, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης.

Τα μέτρα που λαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, με στόχο να κρατήσουμε τις ροές σε επίπεδα που οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αντέξουν, χωρίς όμως τη δημιουργία χώρων συμφόρησης στην Αθήνα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Η Ελληνική Αστυνομία χρωστάει 9 εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές για τη σίτιση των προσφύγων, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αντώνης Μακρυδημήτρης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πέντε ελληνικά νησιά δέχονται τον κύριο όγκο των προσφύγων, η Λέσβος (δέχεται το 50%), η Κως (28%), η Χίος (14%), η Σάμος (12%) και η Λέρος (μικρότερα ποσοστά).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *